09/10/2017 - Kijkje in de klas

Bijna alle kennismakingsgesprekken zijn gevoerd.
De uitnodiging om een keertje bij ons in de klas een dag(deel) mee te draaien, staat nog steeds.
U bent van harte welkom!

02/10/2017 - Schoolreisje

Wat een geweldig, prutterig schoolreisje hebben wij gehad. Het begon in het Belevenissenbos in Lelystad waar we erg genoten van het klimmen en klauteren in het bos. We zaten heerlijk allemaal onder het prut en er zijn zelfs een heel aantal in sloot gesprongen!!!

's Avonds hebben we in het donker geklommen in het Klimpark. Meester Thomas was onze begeleider. Super spannend en super gaaf. We kregen weer een behoorlijke regenbui op ons dak, maar dat mocht de pret niet drukken.

Daarna nog even rond het kampvuur gezeten en te bed.

De volgende dag was het één grote prut bende op onze campingplek. Daar hebben we erg om gelachen.
We hebben nog gezwommen in het zwembad en waren om 15.00uur weer terug op school. We kijken terug op een super schoolreis.

25/09/2017 - Uitvinder!

Afgelopen donderdag was uitvinder Kees Groot in de klas. Hij heeft met alle groepen afzonderlijk gesproken over hun ideeën en oplossingen om nieuwe uitvinden te maken.

Nu gaat elke groep de bronnen in duiken om goed onderzoek te doen. Om vervolgens hun onderzoeken te presenteren in een prototype en een informatieboekje.

11/09/2017 - Schoolreis

Lieve ouders en kinderen van groep 8,

Op donderdag 28 en vrijdag 29 september is het zover! Dan gaan wij met de klas op schoolreis!
We hebben er al enorm veel zin in, we gaan er 2 geweldige dagen van maken!

De begeleiders die dit jaar mee gaan zijn:
- Jilles Blokzijl (vader van Sofie)
- Rens Smits (vader van Thijs)
- Danitjsa Rietdijk (moeder van Ninotsja)
- Gerrit van der Veen (vader van Jasper)
- Carmen van Kooten (moeder van Sophie)
- Thomas Riemers
- Niké Admiraal

Op donderdag mogen de kinderen gewoon om 8.30 uur op school komen. Ze weten bij welke ouder ze in de auto zitten dus hun bagage mag daar meteen naartoe. Daarna verzamelen we in de klas.

Wilt u uw kind helpen om de bagage naar de auto's te brengen? De auto’s zullen op het parkeerterrein aan de Julianalaan staan. Zorg ervoor dat alles goed in ingepakt i.v.m. de beperkte kofferbak ruimte van een auto.

Om ongeveer 8.45 uur vertrekken we naar het belevenissenbos. Daar gaan we lekker klimmen, klauteren en hopelijk lekker vies worden. Dan gaan we door naar camping ‘De gouwe stek'. Daar kunnen we alle spullen uitpakken en gaan wij de tentjes inrichten. Vervolgens hebben de kinderen even tijd om lekker te rommelen op de camping om daarna gezamenlijk te gaan eten.
Rond een uur of 19.00 zijn wij van plan om te gaan klimmen in klimpark het Streekbos. Voor de kinderen die dit niet prettig vinden i.v.m. hoogtevrees hebben wij een vervangende activiteit. Na ongeveer 2 uur te hebben geklommen eten we nog even wat lekkers en gaan wij beginnen met het avondspel.

Op vrijdag hebben we nog even tijd om te spelen op de camping en sluiten wij af met een bezoek aan het zwembad.

Wat nemen we mee?
- een slaapzak
- een matje of luchtbed
- kussen
- toiletspullen
- zonnebrand
- warme kleren voor donderdagavond
- pyjama (het kan ’s nachts koud zijn in de tentjes…)
- lunchpakket eten en drinken voor de ochtend in een aparte tas (deze niet bij de bagage laten doen, deze mogen de kinderen bij zich houden)
- zwemspullen
- een handdoek
- voldoende kleding voor mooi én voor minder mooi weer (let op het weerbericht)
- goede schoenen voor het klimmen.
- een boek, zaklamp, knuffel, spelletje, o.i.d. voor in de tent (het is fijn als de kinderen iets zelf kunnen doen als ze bijvoorbeeld al wakker zijn maar we nog niet uit de tenten gaan ’s morgens vroeg)
- de kinderen mogen donderdag al ingesmeerd op school komen! Wij houden het verder natuurlijk bij!
- De kinderen komen donderdag op school in kleding die vies mag worden.
Wilt u zoveel mogelijk voorzien van naam? De ervaring leert dat er nog wel eens iets weg kan raken…

We nemen geen snoep mee in de eigen tas. Vanaf maandag staat er een grote snoeptrommel in de klas. Kinderen kunnen hier het snoep dat ze graag mee willen nemen in doen. Zo verzamelen we alles bij elkaar en wordt er regelmatig even een snoepje uitgedeeld tijdens het schoolreisje

We nemen geen mobiele telefoons, iPods, MP3-spelers, DS of andere elektronica mee en ook geen geld.
Ik neem een lijst mee met alle telefoonnummers, noodnummers en mobiele telefoonnummers, zodat ik u kan bereiken als dit nodig is. Mijn telefoonnummer (ALLEEN VOOR NOOD!): 06-29006504

Op vrijdag 29 september zullen wij rond 15.00uur weer terug zijn op school.

We gaan er geweldige dagen van maken en hopen op mooi weer!

Vriendelijke groetjes,
Thomas en Niké

Kampeeradres:

Camping De Gouwe Stek
De gouw 11
1611 BS Bovenkarspel

11/09/2017 - We zijn begonnen

De kop is er af!

We hebben een heerlijke start gemaakt met dit schooljaar en met ons nieuwe thema.

Dat moet anders kunnen!
We gaan dit thema uitvindingen doen. We zijn van mening dat er veel dingen beter moeten kunnen. Er worden al dingen geopperd als, beter omgaan met het milieu.

We hebben er erg veel zin in!