28/09/2017 - schoolreisje!

Dinsdag 26 september zijn we met alle kleutergroepen op schoolreisje geweest naar de Helderse Vallei. Daar hebben we kriebelbeestjes gezocht, de kinderboerderij bezocht, het blotenvoetenpad gelopen en heerlijk gespeeld in de speeltuin. Tussen de middag gingen we picknicken en aten we patat. We kregen in de middag ook nog een lekker ijsje. De dag vloog om en wat hebben we het fijn gehad! Alle ouders of verzorgers die mee zijn geweest: heel erg bedankt voor jullie hulp! De foto's staan in het media gedeelte!

27/09/2017 - Kleren wassen

Nadat we het verhaal van Floddertje over schuim hadden gelezen, hebben we gekeken welke soorten zeep er eigenlijk allemaal zijn. Met welke zeep maak je wat schoon? Bij Floddertje overstroomde het bad van de zeepbellen. Wij hebben gekeken met welke zeep je eigenlijk de beste en meeste bellen kan blazen. We vergeleken handzeep, shampoo, douchegel, wasmiddel, afwasmiddel en allesreiniger. De douchegel heeft gewonnen!

Daarna maakten we in de klas een wasserette. Ook kwam er water in de watertafel met daarbij wasmiddel. Zo konden de kleertjes van de huishoek lekker gewassen worden. Maar toen kwam de vraag: waar laten we die natte kleren? Aan de waslijn! Zo ontstond er een waslijn boven de watertafel, dan kunnen de kleertjes daarboven uitdruipen!

21/09/2017 - Kenningsmakingsgesprekken

Beste ouders/verzorgers,

Op de volgende data kunt u zich inschrijven voor een kenningsmakingsgesprek:

Vrijdag 6 oktober

Vrijdag 13 oktober

Donderdag 19 oktober

Vrijdag 20 oktober

De gesprekken vinden plaats van 14.30 uur tot 16.30 uur. Wij verwachten dat iedereen zich inschrijft!

Met vriendelijke groet,

Shoshana en Murielle

21/09/2017 - Staken op 5 oktober

Beste ouders/verzorgers,

Op donderdag 5 oktober doen we mee met de landelijke stakingsdag. Meer informatie hierover vindt u in de laatste nieuwsbrief. Deze dag zijn de kinderen dus vrij.

Met vriendelijke groet,

Shoshana en Muriélle

19/09/2017 - Schoolreisje Helderse Vallei

Dinsdag 26 September gaan we met de kleutergroepen een dagje op schoolreis! Het wordt een hele leuk dag, we vertrekken om half 9 en zijn gewoon om 2 uur weer terug op school!

Dinsdag 26 September gaan we op schoolreis, het is handig als u uw kind dit mee geeft die dag

Ik ga op schoolreis en ik neem in mijn rugzak mee:

• Eten en drinken voor de eerste pauze
  • Een setje droge kleren
  • Regen laarzen
  • Regenkleding
  • Eventueel plastic tas

We hebben er al veel zin in! De ouders die mee gaan krijgen nog verdere informatie van de leerkracht

13/09/2017 - Floddertje

Welkom op de blog van de rode groep!

We zijn dit schooljaar eerst begonnen met kennismaken met elkaar. Er zijn natuurlijk nieuwe kinderen bij gekomen maar ook twee nieuwe juffen!
We hebben de eerste week vooral weer lekker met elkaar gespeeld en ontdekt wat er allemaal te doen is in de klas.
Als thema zijn we begonnen met "Floddertje" Naar het boek van Annie M.G. Schmidt. Over een meisje dat samen met haar hondje Smeerkees de hele tijd vies wordt en leuke avonturen mee maakt, terwijl haar moeder haar juist schoon probeert te houden.
Naar aanleiding daarvan gaan we het hebben over opruimen/ goed voor de spullen zorgen. Maar ook over schoon en vies. Waar word je lekker vies van en hoe kun je ervoor zorgen dat je weer schoon wordt. Met welke spullen kun je allemaal schoonmaken en hoe maak je sop?
In het eerste verhaaltje van Floddertje, kreeg zij allemaal verf over zich heen en moest daarna in bad. We hebben gekeken hoe je kleuren kunt mengen. We hebben ook sop gemaakt van waterverf en daar bellen mee geblazen. Dat zag er mooi uit op het papier. Langzaam aan lezen we steeds meer verhaaltjes voor en doen daar dan leuke activiteiten over in de klas.

Donderdagavond, 14 september  hebben we onze informatieavond. We hopen dat we jullie dan ook zien!