05/10/2017 - de foto's staan in de media

Beste ouders en verzorgers van de kinderenin de oranje groep, het heeft even geduurd maar het is nu dan toch gelukt om een aantal leuke foto's in de Media te zetten. Kijk vooral lekker samen met uw kind, zo kunnen ze makkelijker op verhaal komen over dat wat ze gedaan hebben! Ook hangen er lijstjes voor een eventueel kennismakingsgesprek en een kijkje-in-de-klas naast de deur! We werken nog steeds aan het thema Floddertje maar gaan ons de laastste weken vooral richten op afval/vuilnis en afval scheiden en recyclen! we zijn ook nog op zoek naar enthousiaste ouders die met ons mee willen naar de afvalverwerkingsplaats in schagen, als je zin hebt om mee te gaan laat het maar weten!

25/09/2017 - Staken en eerder vrij!

Aankomende vrijdag (29 September) zijn alle kinderen om 12 uur vrij!!!!!

op Donderdag 5 oktober wordt er door de leerkrachten gestaakt en dit betekent dat uw kind deze dag vrij is......

De inschrijflijsten voor eventueel kennismakingsgesprek of kijkje-in-de-klas komen aam het einde van de week naast de deur te hangen!

Fijne Week!

17/09/2017 - schoolreis Helderse vallei

Dinsdag 26 September gaan we met de kleutrgroepen een dagje op reis! We hebben nog 1 ouder nodig die wil rijden en begeleiden! Het wordt een hele leuk dag, we vertrekken om half 9 en zijn gewoon om 2 uur weer terug op school! Ga mee en geef je op! GEZELLIG!!!!!

Dinsdag 26 September gaan we op schoolreis, het is handig als u uw kind dit mee geeft die dag

Ik ga op schoolreis en ik neem in mijn rugzak mee:

• Eten en drinken voor de eerste pauze
  • Een setje droge kleren
  • Regen laarzen
  • Regenkleding
  • Eventueel plastic tas

10/09/2017 - Floddertje

Welkom (terug) op de Blog site van de Oranje groep! We zijn alweer een week aan het werk en het is al heel gezellig. We starten dit schooljaar met een boek als leidraad voor het eerste thema te weten FLODDERTJE van Annie M.G. Schmidt,over een meisje dat eigenlijk niet vies mag worden van haar moeder, maar je raad het al, samen met haar hond smeerkees beleeft ze allerlei leuke avonturen waarbij ze juist vies wordt!

Veel activiteiten rondom, vies/schoon, afval, hygiene, maar natuurlijk ook veel verhalen naspelen uit het boek. We zijn begonnen met het maken van verjaardagshoeden van kosteloos materiaal, en hebben gekeken welk sop de meeste bellen geeft! Er zijn ook al een aantal kinderen gestart met het wassen van de kleren in de huishoek!