09/02/2018 - Geluksvogels

We zijn in de klas heerlijk in het thema over  Geluksvogels gevlogen!

We zoeken van alles en nog wat op over de vogels in de winter, maar gaan ook op zoek naar waarom wij van die geluksvogels zijn! 

Op woensdag 21 februari hebben we een afsluiting van ons thema. Deze keer is het een afsluiting door kinderen, voor kinderen. Dat betekent dat de kinderen in heterogene groepjes (van groep 1 t/m groep 8) door de school zullen gaan. Zo zit er in ieder groepje een 'expert' van iedere klas die kan vertellen over wat er in zijn/haar klas te zien is.

Verder kun je in de media kijken naar een aantal foto's van in de klas en van ons bezoek aan het Regius College, aankomende maandag gaat de laatste groep een vogelhuisje timmeren.

Op 22 februari zijn de kinderen om 12 uur vrij en begint de vakantie!

 

07/12/2017 - even voor de weet!

De Sint is weer vertrokken en nu op naar de Kerst, in de media staan leuke foto's van een heerlijke dag!

Even een paar vragen aan u

Het zou leuk zijn als uw kind iets mee neemt voor in de boom, als we allemaal 1 ding meenemen hebben we al heel wat!

Voor de huishoek zijn we nog op zoek naar “echte” spullen, heeft u lege verpakkingen van iets, kapotte apparaten, of andere leuke huishoudelijke spulletjes dan graag!

Ook zijn we op zoek naar leuke verkleedkleren ( echte kleding om te verkleden, dus geen clownspak of zo. U kunt nu vooral denken aan shawls, glitter dingen, pruikjes, hoedjes, clip oorbellen etc……… Ook andere spullen om jezelf mooi mee te maken zijn van harte welkom…..

VRIJDAG 15 DECEMBER GAAN WE MET DE KLAS NAAR DE SCHAATSBAAN 

VAN 11.15 TOT 12.00 UUR

ALS KINDEREN ZELF SCHAATSEN HEBBEN GRAAG MEEGEVEN DIE DAG, ER IS NIET VEEL TIJD DUS ZOEKEN WE OOK NOG OUDERS DIE EVEN MEE GAAN DIE KANT OP OM TE HELPEN BIJ HET AAN EN UITTREKKEN VAN DE SCHAATSEN……bij de deur van de klas hangt een lijstje waarop je je naam kunt zetten

Over het kerstdiner op donderdag 21 December volgt nog meer informatie,

Er komt een lijst op de deur te hangen waarop u iets in kunt vullen om te maken, we gaan samen met de kinderen kijken wat we graag zouden willen eten…

26/11/2017 - Naar het Pietendorp

Het is bijna zover!

 

Vrijdag 1 december gaan we met alle kleutergroepen naar het Pietendorp in Enkhuizen.

We willen graag zo snel mogelijk vanaf school vertrekken dus graag op tijd op school komen en thuis nog even naar de wc gaan.

De kinderen mogen verkleed als Sint of Piet naar school komen. Graag een rugtasje meegeven met een tussendoortje, drinken en lunch. Eventueel droge kleren. Het tasje houden ze die dag bij zich.

Als het verkeer meezit zijn we om 14.00 uur weer op school terug.

 

We hebben er al zin in!

19/11/2017 - Somalische Sambusa

De mama van Muaad heeft voor ons heerlijke Somalische Sambusa gemaakt met een vulling van Tonijn. We vinden het belangrijk dat iederen betrokken is bij onze thema's en ik had haar gevraagd wat voor soort brood er gegeten wordt in Somalie. Ze stelde voor een lekker gerechtje te maken om te proeven in de klas, bijna alle kinderen hebben geproefd en ook bijna alle kinderen vonden het heerlijk! Het is belangrijk om van elkaars wereld te leren en...... zien eten doet eten! Voor herhaling vatbaar en mocht u ook een keer iets samen met ons willen maken, u bent van harte welkom, aankomende week komt de mama van Elin met ons echte specualaaspoppen maken.

 

17/11/2017 - Hij komt, Hij komt....

Vorige week zijn we begonnen met de Sint in de klas en op school. Er zijn bij Juf Lotte in de buurt bij zwembad de Wiel 3 pakjes in het water gevonden met namen van kinderen er op die niet hier op school zitten....wat doen we hiermee, de kinderen hebben allerlei ideetjes geopperd en deze in de hal aan de lijn gehangen, hier kunt u ook de brieven nog eens lezen die de voor-uit-reis-pieten gestuurd hebben. Vandaag hebben we besloten dat de juf de pakjes weer mee naar huis zal nemen en zondag in haar schoen zal doen...

In de klas zijn we druk met pakjes inpakken, schoen zetten, pepernoten bakken, pepernoten kopen bij de bakker en allerlei activiteiten rond dit thema, een gezellige maar drukke tijd. U kunt zelf samen met uw kind ook het Sinterklaasjournaal kijken en op de site zijn ook leuke spelletjes die u samen met uw kind kunt doen! Maandag zullen we op school weer kijken of er nog nieuws is...

leuke foto's van de sinttijd in de media

17/11/2017 - schoolfruit

Vanaf nu weer iedere week op Woensdag, Donderdag en Vrijdag schoolfruit voor uw kinderen. Op deze manier leren kinderen verschillende soorten groentes en fruit eten als tussendoortje! We maken er een feestje van!

08/11/2017 - gymles

Na de herfstvakantie zijn we begonnen met het zelf aan en uitkleden voor en na de gymles.

De juf snapt heel goed dat het voor de papa's en de mama's af en toe lastig is maar.........jullie kinderen doen het super! We proberen het zo veel mogelijk zelf te doen en anders helpen we elkaar, er zijn nu namelijk alweer 26 kinderen in de klas en dan is het fijn als de dag rustig begint.....Sorry als ik af en toe een beetje "streng" klink maar geloof me, t helpt! Alle kinderen zijn heel trots op zichzelf als het gelukt is, de kleren opgevouwen en lekker lang de tijd voor de leuke gymles!!

In de Media staan wat leuke foto's van de circus gymles!

05/11/2017 - hulp gevraagd!

Op 9 November is de Lampionnenavond

van 17.30 tot 19.00 uur.

Op deze avond kunt u samen met uw kind in alle klassen kijken naar de gemaakte lampionnen!

Ook is er op deze avond een veiling van allerlei leuke items die de leerkrachten aanbieden om geld op te halen voor Williamsday, de borden heeft u vast al zien staan in de hal!

Om nog meer geld op te halen voor het goede doel zal

Bakkerij “DE LACHENDE CUPCAKE”

voor deze avond heerlijke broodjes bakken voor de verkoop, we zijn wel nog op zoek naar een aantal ouders die om beurten achter de toonbank willen staan om te verkopen……

bij de deur van de klas hangt een lijstje waarop u uw naam kunt zetten, als we het met elkaar doen hoeft iedereen maar even bij de kraam! dank je wel!

01/11/2017 - Nationaal schoolontbijt

Elke dag gezond ontbijten: iedereen kan het! Daarom is ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’ het thema van de 15e editie van het Nationale Schoolontbijt. Een ontbijtjubileum met meer scholen dan ooit! Van 6 tot en met 10 november 2017 gaan op 2.900 basisscholen in het hele land ruim een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op school. En in 265 stadhuizen en drie musea. Begin jij de dag ook lekker, gezond en gezellig?
Ook de Julianaschool gaat meedoen aan het Nationale Schoolontbijt! We maken er op dinsdag 7 november een gezond, leerzaam en gezellig begin van de dag van. Het is handig als de kinderen niet al hebben ontbeten, zodat ze lekkere trek hebben. We beginnen gewoon om half 9! 
De kinderen mogen in hun pyjama op school komen! (GEEF UW KIND NAAST EEN KNUFFEL EN EVENTUEEL EEN KUSSEN WEL OOK "GEWONE"KLEDING MEE VOOR ALS WE EVENTUEEL NOG NAAR BUITEN GAAN...)

31/10/2017 - LA LA LA LAMPION

We zijn weer begonnen na een

heerlijke Herfstvakantie! De aankomende tijd gaan we werken rondom het thema "Komt voor de bakker". 

We starten met het maken van een lampion, en wel een heerlijk schoteltje met gebakjes! Op 9 November kunt u alle lampionnen van alle kinderen op de Julianaschool komen bewonderen en dan is ook de veiling  van Williamsday, komt allen!!! Ook zorgen wij als bakkers voor heerlijke hapjes die te koop zijn deze avond, allemaal voor het goede doel!

Mocht u nou nog iets hebben thuis dat past bij het thema, of bent u zelf een goede bakker/bakster laat het ons weten, we hebben al een activiteit voor speculaas bakken tijdens de Sintweken!

 

24/10/2017 - Williams day afterparty

Williams Day was op 16 September een fantastische dag in Schagen! Een dag speciaal voor William Sintenie.

William is een goede bekende van de Julianaschool, zijn kinderen hebben hier allemaal op school gezeten en hij was een zeer betrokken ouder. Vorig jaar heeft hij na een fietsongeluk  een hoge dwarslaesie opgelopen. Om o.a. een rolstoellift en  therapie te bekostigen hebben vrienden en familie die dag  georganiseerd.

Wij willen als Julianaschool natuurlijk ook een bijdrage doen en gaan op  9 November tijdens de lampionnenavond een veiling houden! Een Veiling waar u kunt bieden op allerlei ludieke diensten die u worden aangeboden door de leerkrachten en een aantal ouders!

Op posters in de hal op het centrum en op de lokatie Groenenweg kunt u zien wie, wat aanbiedt en er hangen ook lijsten om te zien op welk tijdstip een bepaalde veiling is.

 

19/10/2017 - Thema afsluiting Floddertje

Vanavond Thema afsluiting van half 6 tot 7 uur!! gezellig om even samen met je kind door de school te gaan.....

05/10/2017 - de foto's staan in de media

Beste ouders en verzorgers van de kinderenin de oranje groep, het heeft even geduurd maar het is nu dan toch gelukt om een aantal leuke foto's in de Media te zetten. Kijk vooral lekker samen met uw kind, zo kunnen ze makkelijker op verhaal komen over dat wat ze gedaan hebben! Ook hangen er lijstjes voor een eventueel kennismakingsgesprek en een kijkje-in-de-klas naast de deur! We werken nog steeds aan het thema Floddertje maar gaan ons de laastste weken vooral richten op afval/vuilnis en afval scheiden en recyclen! we zijn ook nog op zoek naar enthousiaste ouders die met ons mee willen naar de afvalverwerkingsplaats in schagen, als je zin hebt om mee te gaan laat het maar weten!

25/09/2017 - Staken en eerder vrij!

Aankomende vrijdag (29 September) zijn alle kinderen om 12 uur vrij!!!!!

op Donderdag 5 oktober wordt er door de leerkrachten gestaakt en dit betekent dat uw kind deze dag vrij is......

De inschrijflijsten voor eventueel kennismakingsgesprek of kijkje-in-de-klas komen aam het einde van de week naast de deur te hangen!

Fijne Week!

 

17/09/2017 - schoolreis Helderse vallei

Dinsdag 26 September gaan we met de kleutrgroepen een dagje op reis! We hebben nog 1 ouder nodig die wil rijden en begeleiden! Het wordt een hele leuk dag, we vertrekken om half 9 en zijn gewoon om 2 uur weer terug op school! Ga mee en geef je op! GEZELLIG!!!!!

 

Dinsdag 26 September gaan we op schoolreis, het is handig als u uw kind dit mee geeft die dag

Ik ga op schoolreis en ik neem in mijn rugzak mee:

  • Eten en drinken voor de eerste pauze
  • Een setje droge kleren
  • Regen laarzen
  • Regenkleding
  • Eventueel plastic tas

 

10/09/2017 - Floddertje

Welkom (terug) op de Blog site van de Oranje groep! We zijn alweer een week aan het werk en het is al heel gezellig. We starten dit schooljaar met een boek als leidraad voor het eerste thema te weten FLODDERTJE van Annie M.G. Schmidt,over een meisje dat eigenlijk niet vies mag worden van haar moeder, maar je raad het al, samen met haar hond smeerkees beleeft ze allerlei leuke avonturen waarbij ze juist vies wordt!

Veel activiteiten rondom, vies/schoon, afval, hygiene, maar natuurlijk ook veel verhalen naspelen uit het boek. We zijn begonnen met het maken van verjaardagshoeden van kosteloos materiaal, en hebben gekeken welk sop de meeste bellen geeft! Er zijn ook al een aantal kinderen gestart met het wassen van de kleren in de huishoek!