11/10/2017 - de schrijfmachine

Zoals u weet zijn we nog steeds bezig met het thema “Floddertje”.  In de verschillende hoeken worden de verhalen van Floddertje druk nagespeeld.  Vorige week hebben we het verhaal “Floddertje en de bruid” voorgelezen. In dit verhaal gaat Floddertje kijken bij de trouwerij van haar buurmeisje Tine. Floddertje wil graag haar hondje Smeerkees meenemen, maar kan zijn lijn (hondenriem) niet vinden. Dan krijgt zij een idee en haalt uit de schrijfmachine van vader het lint en deze doet ze om bij Smeerkees….
Voor ons een mooie gelegenheid om eens te kijken naar een oude schrijfmachine. Hoe werkt het en waar zit nou dat lint. Samen ontdekken/ bespreken en natuurlijk uitproberen. Na afloop hebben we de schrijfmachine nog nagetekend.

Volgende week is het de laatste week dat wij werken rond dit thema. Wij hebben op donderdag 19 oktober  thema afsluiting in de school. U kunt van 17.30 tot 19.00 uur een kijkje komen nemen.

03/10/2017 - schoolreisje De Helderse Vallei

Dinsdag 26 september zijn we met alle kleutergroepen op schoolreisje geweest naar
“De Helderse Vallei”. Daar hebben we als eerste de kinderboerderij bezocht. We hebben daarna heerlijk gespeeld in de speeltuin en tussen de middag met zijn allen een patatje gegeten. ‘s Middags mochten de schoenen uit om het blotenvoetenpad te lopen en als laatste hebben we nog gezocht naar kriebelbeestjes. Aan het eind van de middag kregen we nog een lekker ijsje. Het was een hele fijne en gezellige dag! We willen alle ouders/ verzorgers heel erg bedanken voor jullie hulp!

26/09/2017 - Soep maken!

Vorige week hebben we uit het boek van Floddertje het verhaaltje voorgelezen over soep maken.
In de klas hebben we hier uitgebreid over gesproken. Toen kwam de vraag: kunnen wij ook tomatensoep maken? De kinderen dachten van wel.
Eerst hebben we de spullen bekeken en benoemd. Daarna zijn we aan het werk gegaan. Tellen en meten, hoeveel water, hoeveel bouillonblokjes in de pan. Tomaten, lente-uitjes en worteltjes wassen en snijden. Daarna alles laten koken en er met een staafmixer door heen. Als laatste mochten de kinderen zelfgemaakte gehaktballen en lettervermicelli toevoegen. En klaar was de soep.
Tussen de middag hebben we gezellig samen aan tafel soep en een broodje gegeten. Lekker smullen!!Zelfgemaakte soep smaakt natuurlijk het lekkerst!

19/09/2017 - Schoolreisje Helderse Vallei

Dinsdag 26 September gaan we met de kleutergroepen een dagje op schoolreis! Het wordt een hele leuk dag, we vertrekken om half 9 en zijn gewoon om 2 uur weer terug op school!

Dinsdag 26 September gaan we op schoolreis, het is handig als u uw kind dit mee geeft die dag

Ik ga op schoolreis en ik neem in mijn rugzak mee:

• Eten en drinken voor de eerste pauze
  • Een setje droge kleren
  • Regen laarzen
  • Regenkleding
  • Eventueel plastic tas

We hebben er al veel zin in! De ouders die mee gaan krijgen nog verdere informatie van de leerkracht

13/09/2017 - Floddertje

Welkom op de blog van de gele groep!

We zijn dit schooljaar begonnen met kennismaken met elkaar. Er zijn natuurlijk nieuwe kinderen bij gekomen en ook een nieuwe juf.
We hebben de eerste week vooral weer lekker met elkaar gespeeld en ontdekt wat er allemaal te doen is in de klas. We hebben verjaardagshoeden gemaakt zodat we nu goed kunnen zien wanneer iedereen jarig is.
Als thema zijn we begonnen met "Floddertje" Naar het boek van Annie M.G. Schmidt. Over een meisje dat samen met haar hondje Smeerkees de hele tijd vies wordt en leuke avonturen mee maakt, terwijl haar moeder haar juist schoon probeert te houden.
Iedereen heeft een tekening gemaakt hoe ze dachten dat Floddertje eruit zou zien. Daarna hebben we het eerste verhaaltje voorgelezen. Daarin kreeg Floddertje allemaal verf over zich heen en moest ze in bad. We hebben gekeken hoe je kleuren kunt mengen en hoe je sop kunt maken. Langzaam aan lezen we steeds meer verhaaltjes voor en doen daar dan leuke activiteiten over in de klas.
We gaan het ook hebben over opruimen/ goed voor de spullen zorgen. Maar ook over schoon en vies. Waar word je lekker vies van en hoe kun je ervoor zorgen dat je weer schoon wordt. Met welke spullen kun je allemaal schoonmaken?

Donderdagavond, 14 september  hebben we onze informatieavond. We hopen dat  we jullie dan ook zien!