13/11/2017 - Nationaal schoolontbijt & bezoek bakkerij Slijkerman

Nationaal schoolontbijt:

Elke dag gezond ontbijten: iedereen kan het! Daarom is ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’ het thema van de 15e editie van het Nationale Schoolontbijt. Een ontbijtjubileum met meer scholen dan ooit! Maandag 7 november begonnen wij de dag heel leuk met het nationaal schoolontbijt. We hebben heerlijk gesmikkeld van het lekkere ontbijt samen met de kinderen van de Ark. We zaten gezellig met alle groepen door elkaar. 

Bezoek bakkerij Slijkerman:

Wat een geluk! We mochten ook nog op bezoek bij bakkerij Slijkerman. Aan de verkoopster mochten wij vragen stellen, de winkel bekijken, kochten we pepernoten en tot slot kregen we een krentenbol of een bruine bol. Wat een bofkonten zijn wij! De volgende dag gingen we meteen aan de slag met wat we gezien hadden. Zo gingen we bijvoorbeeld naamkaartjes maken voor de producten in onze bakkerij in de klas. 

01/11/2017 - Gym meester Olof

Vandaag hadden we weer gym van meester Olof. We hebben veel leuke opdrachten gedaan. Bijvoorbeeld lang op één been staan, zoals op de foto. Eigenlijk leerden we om, net als een leeuwin die aan het jagen is, je aandacht vast te houden op iets. En wanneer er iets kriebelt, je altijd de keus hebt om er iets mee te doen of niet.

01/11/2017 - Wij vieren feest!

Wij vieren feest in de klas. Het komende thema komen er een aantal grote en belangijke feesten voorbij. Hier besteden wij in de klas de aandacht aan. In de klas is er een bakker. Hier kunnen de kinderen voor elk feest lekkers bakken voor de feesten. Lekkere koekjes en snoepjes voor Sint Maarten, pepernoten en taaitaai met Sinterklaas en misschien een lekkere kerststol aan het einde van dit thema? En natuurlijk nog veel meer. De kinderen spelen nu al heerlijk in de bakkershoek!

18/10/2017 - Williams Day

Op 9 november, tijdens de lampionnenavond, houden wij een veiling. Alle leerkrachten bieden een dienst aan waarop u kunt bieden. De opbrengst van de veiling is bedoeld voor o.a. een rolstoellift voor William Sintenie, die na een fietsongeluk een hoge dwarslaesie opliep.

Vanaf de thema afsluiting kunt u op posters die door het gebouw zijn verspreid zien op welke diensten u kunt bieden. We mogen een beetje reclame maken voor onze eigen juffen dus bij deze:

Bied vooral op:

Juf Lotte: Zij kan een avondje oppassen op de kinderen van 1 gezin.

Juf Rojanne: Zij neemt een groepje kinderen (maximaal 4) mee voor een wandeling door het bos met als afsluiting een patatje.

We hopen met uw hulp veel geld te kunnen ophalen!

18/10/2017 - Tas mee

Beste ouder(s)/verzorgers,

Willen jullie vrijdag een tas meegeven naar school. We nemen de laatste dag van het thema altijd veel spullen mee naar huis. En lekkere grote tas is dan heel handig.

Alvast bedankt!

15/10/2017 - Wij zijn piraten!

Donderdag was juf Rianne in de klas. Zij heeft met onze klas gesnuffeld in boekjes. Hoe ziet een piraat eruit? Daarna zijn de kinderen op een groot stuk papier gaan liggen. Omtrekken maar! Iedereen mocht daarna van zichzelf een mooie piraat maken. En de geleerde woorden erbij schrijven. Ook hebben we allemaal 2 zinnen bij onze piraat bedacht. Er werden de mooiste zinnen opgeschreven. Bijvoorbeeld:

Ik ben zwartbaard.
Ik ben geldpiraat.
Ik heb een zwaard.

U kunt de piraten tijdens de thema afsluiting bewonderen!

06/10/2017 - Flessenpost

Beste ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 1/2/3,

Op woensdag 18 oktober willen wij met de groep naar de zee. We hebben het in de klas al meerdere keren over flessenpost gehad. Nu willen wij natuurlijk zelf ook een brief in de zee gooien. Dit past erg goed bij ons thema ‘’Op reis met de boot’’, en het wordt een leuk en leerzaam uitstapje voor de kinderen. Wie weet gaan onze brieven een heel eind op reis en krijgen wij bericht terug.

We gaan op het strand dan natuurlijk de flessen in de zee gooien, op zoek naar dingen die we willen onderzoeken en/of die met het thema te maken hebben en we gaan op het strand ons tussendoortje opeten en drinken. Natuurlijk is er ook nog tijd om even lekker te spelen en misschien wel een mooi zandkasteel te bouwen. Dit alles kan natuurlijk alleen doorgaan als er goed weer is.

Wij zoeken voor deze dag drie rijouders die van 8.45 uur tot ongeveer 11.00 uur even mee zouden willen gaan.

Laat voor of naschooltijd even weten of u kunt en of u genoeg extra stoeltjes in de auto heeft.

Ook hebben wij nog flessen nodig om de brieven in te doen. Helpt u mee verzamelen?

Groetjes,

Juf Rojanne en Juf Lotte

06/10/2017 - Tutorlezen 6 oktober

Elke vrijdag komen er een aantal kinderen van groep 7/8 met de kinderen van groep 1/2/3 tutorlezen. De kinderen kijken hier altijd erg naar uit. Er worden prentenboeken voorgelezen, maar sommige kinderen uit groep 3 oefenen ook al lekker met de Start boekjes. Wat een boekenpret! De foto's staan in  onze mediabox.

06/10/2017 - Wat een drama!

Woeste Willem is met Frank aan het praten. Ze zijn avonturen van Woeste Willem aan het bespreken en bedenken samen toekomstige avonturen. Wat heerlijk! Maar dan ineens horen Woeste Willem en Frank een stem: "Hoi, wat zijn jullie aan het doen?" Wie is dat? En wat gaat er gebeuren?

De kinderen in de klas bedenken hoe het verhaal verder gaat. In drietallen en viertallen bedenken ze een verhaal, oefenen dit en voeren een toneelstukje op voor de rest van de klas. En wat zijn er mooie verhalen bedacht! 

Het groepje van Vincent, Nino, Jayden en Robin bedenken dat Tim en Bouwer (zelfbedachte namen)  bij Woeste Willem en Frank komen om samen met de auto's te spelen.

Het groepje van Milad, Mason, Yannick en Seleen heeft bedacht dat er twee kinderen bij Woeste Willem en Frank komen om de schat van Woeste Willem te bekijken. Als Woeste Willem dan de schat laat zien, zijn de kinderen onder de indruk: "Wauw!"

Het groepje van Lucas, Danique en Lucas hebben weer een heel ander verhaal bedacht. Woeste Willem en Frank krijgen bezoek van een zeemeermin. Woeste Willem en Frank hebben een schatkaart en gaan een schat begraven. De zeemeermin vraagt of ze mee mag doen. 

Wat een mooie verhalen! Wat een fantasie! En wat een genot om naar elkaar te kijken en complimentjes te geven en te krijgen!

25/09/2017 - Piratendans

AARRGGGG! Dat was het geluid wat uit deze schatjes kwam toen deze foto genomen werd. We hebben ons verkleed als piraten met in ieder geval een mooie hoed of pet op. Daarna waren er een aantal kinderen om de beurt kapitein en kregen we bevelen. Dek zwabberen, zeil hijsen, roeien en nog veel meer. De kinderen hadden er duidelijk veel lol in. En nog op de maat van de muziek ook. Dat is dan weer mooi meegenomen!

19/09/2017 - Wat mee te nemen naar schoolreis

26 September is het alweer zo ver! We gaan op schoolreis. Het is handig als u uw kind het volgende meegeeft op deze dag:

- Eten en drinken voor de eerste pauze.
- Een setje droge kleren.
- Regenlaarzen.
- Regenkleding.
- Eventueel plastic tas.

13/09/2017 - Snuffellezen Boot

We hebben al een heel aantal startactiviteiten gehad met ons thema "op reis met de boot". Een van onze startactiviteiten was het zoeken naar boten in boeken en het lezen van het woord boot in de kring. Alle kinderen zijn actief aan het zoeken geweest en iedereen had een boot gevonden. Een plaatje van een boot of een plaatje en het woord de boot. We hebben daarna in de klas meteen een heel gesprek gehad over verschillende soorten boten. Wat weten de kinderen toch al veel van dit onderwerp. We hebben een grote boot (een schip, weten de kinderen) ook al van dichtbij bekeken. Veel onderdelen van de boot, worden al benoemd. Als u het leuk vind, kunt u bij ons in de klas een kijkje komen nemen en kunnen de kinderen vertellen hoe al die onderdelen heten!

13/09/2017 - Schoolreis 26 september

26 september is het zo ver! Dan gaan wij op schoolreis naar de Helderse Vallei. Wij zijn nog op zoek naar begeleiders die tegelijk ook chauffeur kunnen zijn naar de schoolreis toe. Kunt u bij ons aangeven of u kunt rijden en een groepje kunt begeleiden?

Er komt nog uitgebreidere informatie over de schoolreis zelf.

10/09/2017 - Welkom bij De Ark

Voor het einde van vorig schooljaar was er een kennismaking gepland met De Ark. Hierbij zouden de kinderen spelenderwijs met elkaar kennismaken. Deze dag is door het overlijden van Gonny Kuiper niet doorgegaan in de oorspronkelijke vorm.

Om de kinderen toch nog de gelegenheid te geven elkaar spelenderwijs te leren kennen, is er op 13 september in de ochtend een feestelijk programma georganiseerd. Het tussendoortje is deze dag verzorgd. U hoeft uw kind op woensdag 13 september dus geen tussendoortje mee te geven. De lunch moet u, zoals gewoonlijk, wel meegeven. Vanaf 12.15 is het welkomstfeest afgelopen en gaat de Julianaschool verder met het gewone programma, dat tot 14.00 duurt.