Groep 8 is ondernemer

Naaiatelier 'de Stoftovenaars'

Hallo! Wij zijn groep 7/8  en wij zijn een naaiatelier gestart.

Vorig jaar hadden wij een recycleshop, "De Tweede Hand", maar we waren toe aan iets anders. Iets anders dan een recycleshop. We wilden wel blijven recyclen. Het idee was om met stoffen te gaan werken die anders weggegooid zouden worden. We wilden een atelier starten dat de wereld een stukje beter zou kunnen maken. We hebben gemerkt dat er veel wordt weggegooid, terwijl je heel veel dingen nog kunt hergebruiken. Daar wilden we iets mee doen. We willen graag een voorbeeld zijn voor veel mensen. We willen laten zien dat je nog veel leuke dingen kunt doen met afgedankte spullen en materialen. Dus nu hebben wij een naaiatelier. Het heet "De Stoftovenaars", Juliana´s naaiatelier.

We verkopen producten gemaakt van hergebruikte stoffen. Onze belangrijkste producten zijn de spullen die we zelf maken. Zo hebben we al tassen, etuis en kussens gemaakt van oude stoffen. Zo krijgen we steeds weer nieuwe bestellingen om te maken voor de verkoop.
Ons naaiatelier is te vinden in de oude meisjes kleedkamer van onze school. Ook hebben we daar een mooie werkplaats gemaakt. De kinderen kunnen er met veel plezier van leren en er zitten veel leerdoelen in, bijvoorbeeld op het gebied van samenwerken. De kinderen kijken naar welke kwaliteiten je moet hebben voor bepaalde taakgroepen en kunnen op die manier gericht solliciteren op een taakgroep. Er moet veel samengewerkt worden, nagedacht worden over acties, evenementen. Het ‘werken aan het naaiatelier´ betekent dat er veel activiteiten zijn die voor de kinderen belangrijk zijn en die ze graag doen. Voor de leerkracht is er ook winst, want zij ziet talloze mogelijkheden de leerlingen verder te helpen zich in brede zin te ontwikkelen.

We werken op bestelling. Als u een bestelling wilt bij ons dan kunt u ons mailen, bellen of ons bezoeken.

Onze gegevens:
E-mailadres      : groep78.julianaschool@gmail.com
Telefoon           : 0224-212788
Adres                : Julianalaan 2, groep7/8,
                            op de begane grond
                            tegenover de ingang
                            van de gymzaal.
Bereikbaar       : op schooldagen van
                            8:30 uur tot 14:00 uur

We hopen binnenkort uw bestelling te ontvangen!!