Nieuws

Algemeen nieuws

Wat gebeurt er op OBS Julianaschool.

01/10/2018 - Caravan op het schoolplein

U heeft ongetwijfeld een caravan op het schoolplein zien staan, of misschien heeft u gehoord over een caravan op het schoolplein. Wat doet een oude caravan op ons schoolplein??
Deze caravan is voor groep 7/8. Groep 7/8 gaat namelijk een echt naaiatelier starten. Op dit moment wordt de binnenkant van de caravan een beetje aangepast en verbouwd zodat er drie naaimachines kunnen staan waarop de kinderen aan het werk kunnen gaan. We zijn wel milieubewust, groen en duurzaam bezig. We maken iets nieuws van stof die anders weggegooid zou worden.
In de klas wordt druk gepraat over het bedrijf in oprichting. Hoe gaan we heten? Wat wordt ons logo? Taken worden verdeeld en er wordt druk gediscussieerd over wat we precies gaan maken. U kunt ons daarbij helpen. We wachten namelijk op opdrachtgevers. Wat kunnen wij voor u maken? Etuis, tasjes, kledingstukken? Hoesjes voor chromebooks? Misschien heeft u nog een veel beter idee voor ons. We horen het graag.
We hebben besloten onze toekomstige klanten, u dus, op de hoogte te houden door middel van een krant. De eerste krant hebben we vandaag uitgegeven. Als u hier klikt, kunt u onze krant lezen. Het is de bedoeling dat we voor de herfstvakantie nog een krant uitgeven met nog meer nieuws en informatie.

09/09/2018 - Klaar voor de start.......

We hebben er weer zin in! Een nieuw schooljaar, een aantal nieuwe collega's, een nieuwe samenstelling van groepen, voor sommige een nieuw gebouw.........

Wij zijn begonnen met een gezellige dag op het strand, Expeditie Robinson-achtige spelletjes en vooral veel lachen en gezelligheid. 

We hopen met zijn allen op een goed, gezellig en leerzaam schooljaar voor "onze" kinderen en op een fijne samenwerking met u als ouders en of verzorgers!

We wensen iedereen een fijn schooljaar!!!!

02/07/2018 - Groep 7 donderdag 5 juli op de WestFriese markt!

Groep 7 heeft als thema deze periode 'Wij komen in actie!'. Met elkaar hebben we Stichting Leeuw gekozen als goed doel om geld voor in te zamelen. Stichting Leeuw is een opvangcentrum voor katachtige roofdieren dat gevestigd is op Landgoed Hoenderdaell. In april 2012 ontving Stichting Leeuw de eerste katachtige roofdieren. De stichting heeft als doel het opvangen van katachtige roofdieren in nood. Als dat mogelijk is, is de opvang tijdelijk en worden de dieren voorbereid op terugkeer naar hun land van herkomst. De dieren die opgevangen worden, komen bijvoorbeeld van particulieren of zijn oud-circusdieren. Door nieuwe wet- en regelgeving mogen roofdieren in steeds minder landen optreden. Voor leeuwen en tijgers is daarom vaak geen plaats meer. Hun eigenaren zoeken dan een plek waar ze van een goede oude dag kunnen genieten. Stichting Leeuw is zo’n plek.

De kinderen gaan komende donderdag 5 juli op de WestFriese markt staan. De marktmeester heeft ons een kraam gesponsord. De kinderen zullen eten en drinken gaan verkopen zoals pannenkoeken (vers gebakken op de markt!), cupcakes en smooties. Ook is er een loterij waar de prijzen zeker de moeite waard zijn! Deze prijzen zijn gesponsord door winkeliers in Schagen. Een groep creatieve kinderen hebben mooie dingen gemaakt zoals sleutelhangers en katoenen tassen. Komende donderdag zullen wij de hele dag gaan staan op de markt. We staan ongeveer aan het einde van de markt bij de keukenzaak. We zien u graag op de markt! Al het geld gaat naar het goede doel!

07/06/2018 - Benefietconcert 4 juli!

Groep 4 gaat met hulp van groep 6 en de leerlingenraad een Benefietconcert organiseren. De opbrengst gaat naar Stichting schoolhulp TOGO. Een arm land in Afrika. En een deel voor de leerlingenraad die een plan heeft voor het schoolplein. De kinderen zijn hard aan het werk met alle voorbereidingen. We oefenen onze eigen liedjes voor het concert. We maken posters, zodat iedereen goed weet waarvoor het is, wanneer het is en wat er allemaal op 4 juli te doen is! Het Benefietconcert zal van 14:00 tot 18:00 zijn. Er is een (rommel)markt, er is een spelletjesplein, een knutselplein, schminken, wat eet en drinkkraampjes, we organiseren een loterij en natuurlijk heel veel optredens! We hopen op mooi weer! Alle ouders en belangstellenden zijn welkom! Het idee is een beetje als een echt festival, iedereen mag een picknick kleed meenemen en een picknickmand met wat lekkers. En lekker genieten van de muziek. Voor de kinderen is er genoeg te doen. Alles bieden we aan voor kleine prijsjes! De opbrengst is voor het goede doel! Een aantal andere groepen zijn ook al in actie gekomen!

Wilt U ook helpen? Dat kan! We zamelen rommelmarktspullen in om te verkopen voor kleine prijsjes. Misschien heeft U thuis nog leuke spullen!  En het leukste is als U ook optreedt! Er komt een PAPAENMAMAKOOR, of samen met Uw kind, of een groepje ouders... In de hal op school hangen formulieren om je op te geven! Alle groepen zullen ook optreden. En er zijn groepjes kinderen of kinderen die alleen gaan optreden. Het idee is om kinderen zo veel mogelijk verschillende muziek te laten horen! Musicalliedjes, klassieke muziek, classics, dans, Afrikaans, instrumentaal......Kortom, al het talent wat er bij ons school te vinden is, is aanwezig! We houden U op de hoogte!

06/03/2018 - Musical Spookie

Na de voorjaarsvakantie start het schoolbrede thema ‘De Griezelschool’. Als opening van dit thema voert het team de musical ‘Spookie’ op. Speciaal voor deze musical hebben we een professionele regisseur aangetrokken: Zdlenly Anton. Dat belooft wat!

Wij verwachten alle kinderen op donderdag 8 maart om 17.45 uur (aanvang voorstelling 18.00 uur) in spooktheater ‘Alpha’ (Loet 13). U kunt uw kinderen in de zaal brengen bij de groepsleerkracht. Tijdens de voorstelling zullen een aantal ouders per groep toezicht houden.

Na de voorstelling kunt u uw kinderen om 19.00 uur ophalen. De kinderen van de groepen 6, 7 en 8 kunt u na afloop van de voorstelling voor de Alpha ophalen, kinderen uit de groepen 1 t/m 5 kunt u in de zaal ophalen.

Let op: kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassene naar huis!

Tot slot de vraag om mobieltjes thuis te laten.

Wij hopen op een gezellige, griezelige voorstelling!

 

 

20/01/2018 - Groep 4 werkt een dagje in Brekers!

Groep 4 had wel een hele bijzondere manier van het afsluiten van hun thema het 32 sterren restaurant. Ze mochten een hele dag werken in het restaurant Brekers! Overdag bereiden ze een 3 gangen menu voor 120 gasten! Allemaal papa's, mama's, opa's, oma's, broers en zussen die kwamen eten! Met hulp van Ivan Louer en zijn  super personeel leren de kinderen alles rondom het vak ober, serveerster, kok en gastheer of dame! In 3 groepen dekken ze tafels, leren ze bedienen en koken! Ook op de avond deden de kinderen alles zelf: gasten verwelkomen, reservering opzoeken, naar tafel begeleiden, jas aannemen voor in de garderobe, bestelling opnemen, borden opmaken, uitserveren, optreden, afwassen, kortom heel veel! Het was een geweldige dag!

 

 

06/01/2018 - Veilingitem juf Nathalie

Onze Kaya uit groep 7 had op de veiling geboden op een bioscoopuitje met juf Nathalie en deze veiling gewonnen! Samen met een vriendin mocht Kaya met juf Nathalie naar de bioscoop. Kaya koos Fenne uit om met haar mee te gaan. Samen zijn ze op vrijdagmiddag naar de film geweest. Ze hebben genoten van de film en de gezelligheid met elkaar! Bij de biocoop kwamen ze ook nog Anna en Tessa tegen uit de klas. Lieve Kaya en familie ontzettend bedankt voor jullie donatie!

04/12/2017 - Veilingitem juf Melissa ingewisseld

Boy had het veilingitem van juf Melissa gekocht: samen een slagroom of fondanttaart decoreren.

En.... Boy is vandaag, 4 december, jarig! Hij wilde de taart graag gebruiken als traktatie op school, dus hebben we samen een slagroomtaart gemaakt en zijn verjaardag gevierd in de klas. Super leuk en een heerlijke traktatie!

01/12/2017 - Opening wereldwinkel 3&8

Hij is weer open!

Nog op zoek naar leuke cadeautjes......neem eens een kijkje in de Wereldwinkel op de tweede verdieping. Een winkel die gerund wordt door groep 8, helemaal Fair trade.....

Open op werkdagen van 08.15 - 8.45 en van 13.45 - 14.15 uur! Kom gerust eens binnen!!!

Nog meer foto's in de media.

https://www.schagenfm.nl/nw-28464-7-3676334/nieuws/wereldwinkel_38_weer_geopend.html?page=1

01/12/2017 - veilingitem nummer twee!

Ook juf Marjolein heeft haar belofte waargemaakt!

Dat ziet er gezellig en heerlijk uit!

27/11/2017 - Sinterklaas Kapoentje

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht, inmiddels zijn we op school al een aantal weken druk met de komst van de Sint op zijn verjaardag, Dinsdag 5 december!

Er zijn al verschillende brieven gekomen van de Voor-Uit-Reis-Pieten, iedere Maandag komen we met de midden- en onderbouw even bij elkaar om de nieuwe ontwikkelingen door te nemen en de leerlingen van groep 8 helpen de juffen met het organiseren van verschillende leuke activiteiten. De eerste brief werd gevonden in de buurt van de woning van juf Lotte in Valkkoog, de tweede brief kwam tevoorschijn bij het huis van juf Nike en juf Tessa en nu is er een derde brief gekomen waarop alleen achterop de brief de plaats T Veld genoemd staat met alweer een foto erbij van een woning......welke juf zal daar dan wonen en.....raken de pieten nou niet juist verder van de school af dan dat ze dichterbij komen......we gaan met de kinderen een routebeschrijving maken om er voor te zorgen dat de Sint en zijn Pieten de weg naar school zullen vinden......wordt vervolgd!

19/11/2017 - schoolfruit

 

  • Het is gezond. Kinderen hebben elke dag minimaal twee keer fruit en 150 gram groente nodig. Om dat te halen kunnen ze de eetmomenten op school niet missen.
  • Een gezonde school presteert beter. Leerlingen die gezond eten: zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, voelen zich fitter en leren makkelijker.
  • Gezond eten is besmettelijk. Zien eten, doet eten. Kinderen durven door EU-Schoolfruit meer soorten fruit en groente te proeven. Ook thuis.
  • Het is leerzaam. Kinderen leren over de herkomst en gezondheidsvoordelen van fruit en groente.
  • Het is duurzaam. Veel soorten fruit en groente hebben een relatief lage klimaatbelasting.
  • Op woensdag, donderdag en vrijdag kijgen alle leerlingen fruit of groent tijdens de eerste pauze.

17/11/2017 - Eerste veilingitem ingewisseld

Ranya en Roos met juf Nike naar de bioscoop!

01/11/2017 - Nationaal schoolontbijt

Elke dag gezond ontbijten: iedereen kan het! Daarom is ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’ het thema van de 15e editie van het Nationale Schoolontbijt. Een ontbijtjubileum met meer scholen dan ooit! Van 6 tot en met 10 november 2017 gaan op 2.900 basisscholen in het hele land ruim een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op school. En in 265 stadhuizen en drie musea. Begin jij de dag ook lekker, gezond en gezellig?
Ook de Julianaschool gaat meedoen aan het Nationale Schoolontbijt! We maken er op dinsdag 7 november een gezond, leerzaam en gezellig begin van de dag van. Het is handig als de kinderen niet al hebben ontbeten, zodat ze lekkere trek hebben. We beginnen gewoon om half 9! 
De kinderen mogen in hun pyjama op school komen!

19/10/2017 - Veiling Williams Day

Williams Day was op 16 September een fantastische dag in Schagen! Een dag speciaal voor William Sintenie.

William is een goede bekende van de Julianaschool, zijn kinderen hebben hier allemaal op school gezeten en hij was een zeer betrokken ouder. Vorig jaar heeft hij na een fietsongeluk  een hoge dwarslaesie opgelopen. Om o.a. een rolstoellift en  therapie te bekostigen hebben vrienden en familie die dag  georganiseerd.

Wij willen als Julianaschool natuurlijk ook een bijdrage doen en gaan op  9 November tijdens de lampionnenavond een veiling houden! Een Veiling waar u kunt bieden op allerlei ludieke diensten die u worden aangeboden door de leerkrachten en een aantal ouders!

Op posters in de hal op het centrum en op de lokatie Groenenweg kunt u zien wie, wat aanbiedt en er hangen ook lijsten om te zien op welk tijdstip een bepaalde veiling is.

 

16/03/2017 - leerlingenraad 2017

Op de foto de vertegenwoordigers van de leerlingenraad van schooljaar 2016-2017.

De leerlingenraad houdt zich bezig met belangrijke dingen op school. Zij hebben meester Roel geadviseerd in de moeilijke kwestie van Piet tijdens Sinterklaas. Hun advies is opgevolgd.

 

Op dit moment denken zij na over regels in het gebouw en op het plein. In alle groepen wordt er over gepraat en ook de juffen en meesters worden geprikkeld om er goed over na te denken. 

03/03/2017 - Fotospeurtocht locatie Groeneweg

Maandagochtend, na een heerlijke voorjaarsvakantie startte het nieuwe schoolthema toch echt!

De kinderen van verschillende groepen, gingen in groepjes met een fotoblad de school in. Op het fotoblad stonden foto's van verschillende plekken in de school. Konden de groepjes deze plekken vinden? Nou en of! Dat ging super goed, met wat samenwerking en doorzettingsvermogen kwamen de groepjes op de plek van bestemming. Daar moesten de groepjes dan op zoek naar letters. Daar was dan weer veel zoekvaardigheid voor nodig. En ja hoor, de letters werden gevonden. Met de letters moesten de groepjes nog wel puzzelen. Dat was nog best lastig! Met veel geduld, samenwerking en puzzelhandigheid kwamen de groepjes eruit: 'dag school, hallo herinnering'. Dit is de themazin die past bij ons schoolthema. In deze periode zullen de kinderen kennismaken met fotografie. Ook zullen we al stilstaan bij het feit dat we nog eventjes in dit schoolgebouw zijn. Omdat fotografie zich leent om herinneringen vast te leggen, zullen we allerlei foto's maken van de school. Zo zal er een fotoalbum ontstaan van onze school. Heel veel themaplezier toegewenst!  

03/03/2017 - Opening schoolthema!

Nietsvermoedend kwamen afgelopen maandagochtend de kinderen en hun ouders, opa's en oma's weer naar school. Tot hun verbazing zagen zij allemaal fotografen in de hal staan. Of waren het toch de juffen die als fotograaf foto's stonden te maken? En waarom lag daar nou een rode loper op de grond? Het leek wel of de kinderen beroemd waren! Die fotografen deden er namelijk alles aan om de kinderen zo goed mogelijk op de foto te zetten. 

De start van ons schoolthema is daarmee gezet. In deze periode zullen de kinderen in aanraking komen met fotografie. Iedere groep vult dat op haar manier in. Heel veel plezier wensen wij alle kinderen toe!

27/02/2017 - School van de week bij Zwembad De Wiel!

Wij zijn uitgenodigd om mee te doen aan ‘School van de Week’. Dit wordt georganiseerd door Sportfondsen Schagen, afdeling Zwembad De Wiel. Natuurlijk doen wij als OBS Julianaschool hier aan mee!

Bij School van de Week staat er één week een school in de schijnwerpers, voor onze school is dit week 9, (1, 3, 4 en 5 maart 2017).

- De kinderen krijgen op maandag na de vakantie een kortingskaartje mee. Met dit kaartje kunnen ze op bepaalde tijden voor slechts € 2,75 vrij zwemmen, ze krijgen hier een glaasje limonade en een snoepje bij.

- Dit kaartje is geldig op:   Woensdag 1 maart 13.00 uur – 15.30 uur
                                              Vrijdag 3 maart 20.30 uur – 22.15 uur (discozwemmen voor alle leeftijden)
                                              Zaterdag 4 maart 13.15 uur – 15.30 uur
                                              Zondag 5 maart 09.30 uur – 16.00 uur

Iedereen is welkom, kinderen met A-diploma en kinderen zonder A-diploma. Kinderen zonder diploma mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het zwembad in. De ouder/verzorger kan ook voor slechts € 2,75 naar binnen, zij krijgen een gratis kopje koffie of thee.

We hopen dat veel kinderen gaan zwemmen!

27/02/2017 - Opening thema: 'Beelden zeggen meer dan duizend woorden'.

Vandaag hadden we op beide locaties de opening van ons schoolbreed thema 'Beelden zeggen meer dan duizend woorden'. Met de hele school gaan wij ons bezig houden met fotografie. De kinderen leren hoe je foto's maakt en bewerkt. Sommige klassen zullen misschien ook de kant op gaan van filmen en het maken van stop motion filmpjes. Elke klas geeft een eigen draai aan dit overkoepelende thema van de school. Vanmorgen waren de leerkrachten allemaal verkleed als fotograaf en werden de kinderen (en ouders) verrast door de paparazzi leerkrachten! Ook hing in de school kinderfoto's van de leerkrachten. Tsja, wie is nou wie?! Dat was nog een heel gepuzzel! Aan het einde van dit thema zullen we weer een grote afsluiting houden waar u allemaal welkom bent!

Klik hier voor de foto's

31/01/2017 - Afscheid juf Tine en juf Sibille

Per 1 februari gaan juf Tine en juf Sibille met pensioen. Daarom nemen zij op 30 en 31 januari afscheid op school. Juf Tine heeft 30 januari haar afscheid gevierd op de Groeneweg. Ze had voor alle kinderen heerlijke ijsjes van Picobello en alle kinderen hebben een liedje, dansje, stukje, etc voor haar gedaan en/of iets moois voor haar gemaakt. Wat was het gezellig en wat heeft juf Tine genoten samen met haar man Karel. Als afscheidscadeau van alle kinderen en juffen van de Groeneweg kreeg zij een zelfgemaakt tuinbankje met alle namen van de kinderen en juffen er op, zodat ze nog vaak aan ons zal denken wanneer ze in haar prachtige tuin zit te genieten van haar vrije tijd!
Op dinsdag 31 januari nemen juf Tine en juf Sibille samen afscheid op het Centrum. Ook daar delen ze ijsjes uit en gaan ze bij alle klassen op bezoek. Na schooltijd is er nog een receptie voor alle collega's, oud-collega's en mensen die juf Tine en juf Sibille er graag bij willen hebben.
Wij wensen juf Tine en juf Sibille heel veel geluk en gezondheid en hopen dat ze nog lang van hun vrije tijd kunnen genieten.

Bekijk hier ook een leuk artikel van het Noordhollandsch dagblad over het afscheid van onze juffen!

Bekijk hier wat foto's van het afscheid van juf Tine

 

14/11/2016 - juf Tine 60 jaar!

Vandaag werd onze juf Tine 60 jaar! Ze kwam niets vermoedend naar school en werd daar opgewacht door alle kinderen van de locatie Groeneweg die haar toezongen en haar allemaal een roos gaven. Wat een verrassing! Binnen was de gang en de klas van juf Tine mooi versierd. Ook stond er een mooie stoel voor haar klaar op het podium. Toen ze daar zat hebben we haar nog eens toegezongen en kreeg ze ook nog een mooi cadeau van alle collega's.

In de media vindt u foto's van dit feestelijke onthaal. Klik hier

 

13/10/2016 - Schager compliment

Tijdens de thema- afsluiting op woensdag 12 oktober 2016 werd "oma" Esther Wulfraat compleet verrast. Om 18.00 uur omgeven door ruim 200 ouders en kinderen kreeg zij uit handen van wethouder Ben Blonk het "Schager compliment".  Een gemeentelijke onderscheiding voor mensen die een uitzonderlijke prestatie hebben verricht.

Op initiatief van gemeenteraadslid Friso Teerink en de leerkrachten van de Julianaschool kreeg zij deze onderscheiding voor haar "strijd" om de voogdij over haar vier kleinzoons te krijgen en voor het feit dat zij er al jarenlang voor zorgt dat deze mannetjes met elkaar opgroeien in een warm gezin. Esther is niets te veel. In een tijd dat ze rustig van afstand van haar kleinkinderen had kunnen genieten is zij nu het stralende middelpunt van een enorm druk gezin. Ondanks deze drukte vindt zij ook nog tijd om zich in te zetten voor de voetbalvereniging en helpt zij altijd spontaan bij alle activiteiten op de Julianaschool. Een uitzonderlijk iemand, die het verdient om in het zonnetje gezet te worden.

Esther, gefeliciteerd, wij zijn trots op je!

01/10/2016 - Kinderzwerfboekenstation

Van 5 t/m 16 oktober is het Kinderboekenweek. Ter ere daarvan is het kinderzwerfboekenstation weer aangevuld met leuke nieuwe boeken! Het kinderzwerfboekenstation is te vinden in de hal op onze Centrumlocatie. Hier staan allerlei kinderboeken die je mee mag nemen om te lezen en daarna weer verder mag laten zwerven....

Veel leesplezier!

18/09/2016 - Warm! Afkoeling gewenst!

Afgelopen week was het zo warm, dat we allemaal wel wat afkoeling konden gebruiken. Op woensdag 14 september hadden alle kinderen van locatie Groeneweg hun zwemkleding mee. Ook had bijna iedereen wel iets waarmee hij of zij kon spuiten met water. Het werd een groot, gezellig, verkoelend waterfestijn!

14/07/2016 - Groep 5 haalt 665,70 EURO op met Sponsorloop!

Op maandag 6 juli hebben wij met groep 5 een sponsorloop georganiseerd voor 2 goede doelen. Initiatieven van Dylan en Thijs Uljee. Deze 2 jongens kwamen namelijk apart van elkaar op school met het idee om geld in te zamelen voor een goed doel. Thijs wilde Freek Vonk heel graag helpen door zijn nieuwe stichting No Wildlife Crime geld te doneren. (Zie http://www.nowildlifecrime.com/)
Ook Dylan wilde graag iets doen voor de mensen in Afrika, waar geen scholen zijn en geen schoon drinkwater is en kinderen soms kilometers moeten lopen naar een put. Het Rode Kruis komt hiervoor in actie en dat vindt Dylan een goede zaak. (Zie http://www.rodekruis.nl/hulp-wereldwijd/noodhulp/droogte-in-afrika/extreme-droogte-door-el-nino?gclid=CjwKEAjwkui7BRCf64DNtfDupgoSJAA_0LOoIaWgiHBSC1M8jQmnF6wSHwRWi9rsdWZNxx9nWIRAFxoCcobw_wcB ) Dylan had zelfs al bedacht hoe we geld in konden zamelen: we konden wel een sponsorloop houden. Dat heeft nog met ons thema te maken ook!

Zodoende zijn we met de klas gaan brainstormen en we waren het er al snel over eens dat we ons zeker in willen zetten voor deze 2 doelen. Ook de sponsorloop vonden we een goed idee. Via Mikalai's moeder en opa konden we op 6 juli op de atletiekbaan terecht en hebben we in 2 groepjes allemaal in een half uur zoveel mogelijk rondjes gerend. Ieder kind had een maatje en we telden elkaars rondjes.
In de klas hebben we vervolgens uitgerekend hoeveel geld iedereen had verdiend, maar ook hoeveel kilometer iedereen eigenlijk wel niet had gerend. Wat heeft iedereen dit fantastisch gedaan! Iedereen zette zich geweldig in en rende zich rot, daar bij TAS.
We hebben vandaag het definitieve bedrag uitgerekend en dat komt op 665,70 euro! Allemaal verdiend vooe de 2 goede doelen. Thijs gaat dit zaterdag naar Naturalis brengen. En we zullen de andere helft op de rekening van het Rode Kruis storten. We hebben er begeleidende brieven bijgeschreven, voor het Rode en Kruis en voor Freek Vonk, zodat zij goed weten wat wij voor dit ged hebben gedaan. Ook hebben we een cheque uitgeschreven en verschillende lokale media benaderd. Wie weet ziet u ons binnenkort dus nog even voorbij komen.

Voor foto's van vanmorgen zie onderstaande link:
http://www.obsjulianaschool.nl/leerling/media?324

01/07/2016 - Het benefietconcert voor Bali!

Wat hadden we een pech met het weer! Maar wat laat dit weer zien dat je veel kan bereiken door gewoon positief door te zetten wat je van plan bent! Ik heb super genoten van groep 4 die dol enthousiast dit feest super heeft georganiseerd. Hier zit een trotse juf! En ik ben super blij dat alle optredens zo geweldig waren dat ik de regen nu al weer vergeten ben! Ik probeer zoveel mogelijk foto's die ik binnen krijg en filmpjes op de website of naar de juiste personen te krijgen. En dan nu...Hoeveel geld heeft dit geweldige benefietconcert nu opgeleverd. Onze jongens van de bank, Mees, ALec en Thomas hebben erg hun best gedaan om de tel niet kwijt te raken. En we kwamen na zorgvuldig rekenen uit op een bedrag van 743 euro en 35 cent! Is het niet geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Iedereen die er was, die opgetreden heeft of iets gedoneerd, die ons geholpen heeft en vooral groep 4, super bedankt!!!!!

 

24/06/2016 - Meester en juffen op de step

Meester Roel, juf Nike, juf Jo-Nele en juf Marieke hebben deelgenomen aan de steprace op de step van de Julianaschool.

Juf Nathalie en juf Kim ondersteunt door Rob (de vriend van juf Nike) en Sander (van juf Tessa) stepten ook mee op de step van de Hooijberg.

Best wel zwaar en erg warm. Op de foto voor de start is iedereen nog fris en fruitig.

 

 

06/06/2016 - Avondvierdaagse

Wat een super geslaagde eerste dag van de avondvierdaagse! En wat liepen we met een grote groep kinderen! Het lekkere weer, een mooie route, de gezellige sfeer, het grote aantal kinderen, ouders en leerkrachten maakten deze eerste dag van de avondvierdaagse tot een geslaagde start. Het filmpje zegt genoeg.
 

14/05/2016 - 30 juni Benefietconcert!

Groep 4 komt in Actie! Dinsdag 17 mei komt de oma van Kikoy in de klas vertellen over haar school in Bali. We gaan met haar praten over hoe we haar kunnen helpen. Op donderdag 30 juni willen we vanaf een uur of 3 een Benefietconcert organiseren, waar we gaan proberen geld op te halen voor haar schooltje.

Het is al lange tijd een wens van mij om kinderen in aanraking te laten komen met mooie muziek. Op onze school zit veel talent! 's Morgens horen wij vaak de piano bij juf Leny de prachtigste klassieke stuken ten gehore brengen.....Maar ik weet dat er nog veel meer talent is! Tijdens de kerstuitvoering ben ik altijd weer trots op ons schoolkoor....Het idee is om een soort Prinsengrachtconcert te organiseren waar we ons talent laten horen... Ons publiek komt lekker met zijn picknikkleed en mand om er naar te luisteren....

Groep 4 gaat mij helpen dit evenement te organiseren en zullen vast nog meer leuke ideeen hebben! Mocht u muzikale mensen kennen die ons kunnen helpen, dan hoor ik het graag!

08/04/2016 - Afsluiting thema 'De Tijdmachine'

Van een swingende start met een lied, komen wij nu tot onze afsluiting. In iedere groep is er gewerkt aan een bepaalde tijd in onze geschiedenis. Wij delen dit natuurlijk graag met jullie! Op dinsdagavond 19 april zullen wij ons thema 'De Tijdmachine' van 18.00-19.00 uur gaan afsluiten. De school zal worden omgetoverd tot een tijdsmuseum waar in elke klas mooie dingen te bewonderen zijn. De kinderen mogen deze avond verkleed naar school komen, wat past bij het thema uit de klas. Het belooft een mooie avond te worden!

05/04/2016 - Leerlingenraad

Sinds kort hebben we een leerlingenraad. Het is de bedoeling dat de leerlingen meer inspraak krijgen in de gang van zaken op school. Hoe dat precies gaat weten we nog niet, daar moet de raad ook zelf over gaan vergaderen.

Ondertussen hebben ze twee keer, onder begeleiding van meester Roel vergaderd. Onderwerpen die aan de orde zijn geweest zijn: "Bespreek met je groep hoe onze " droomschool" kan ontstaan", en ook heel belangrijk: " Hoe kunnen we ervoor zorgen dat alle kinderen zich prettig, veilig voelen op school" .

De opdracht die de raad zichzelf heeft gesteld is, dat ze in de komende periode gaan praten met de groep over " hoe gaan we in de Julianaschool met elkaar om" . We willen tot regels komen, waardoor iedereen weet hoe hij/zij zich moet gedragen en wat je moet doen als je je gepest voelt of op een andere manier niet veilig voelt. 

In een volgende vergadering hopen we deze regels te kunnen combineren tot een soort schoolprotocol.

Op de foto de trotse vertegenwoordigers vanuit de groepen.

21/03/2016 - We bouwen een tijdmachine!

Met hulp van ouders maken kinderen uit verschillende groepen een gi ga tijdmachine! Iedere keer bouwen andere kinderen de machine verder! We zorgen steeds dat uit iedere klas een kind in de werkgroep zit! Met de thema afsluiting hopen we dat machine klaar is en we echt door de tijd kunnen reizen. Een pracht om te zien hoe de kinderen van groep 1 tot en met 8 samenwerken. We zijn superblij met de ouders die ons helpen. Nu komen deze ouders nog vooral uit de ouderraad. Wilt u ook een middag helpen? Geef dit dan aan bij de groepsleerkracht, zij kan u dan op de lijst zetten in het atelier!

07/03/2016 - Start schoolthema de tijdmachine!

Het schoolthema de tijdmachine is vandaag begonnen! Vanmorgen vonden de kinderen alle juffen veranderd in een tijd van vroeger! Daarna gingen we symbolisch met alle kinderen door de tijdmachine de school in. Alle groepen gaan op hun manier werken rondom de tijdmachine.... Wij hebben er zin in!

23/02/2016 - Bijna een echte middelbare schooldag voor groep 8

Vandaag heeft groep 8 ervaren hoe het ongeveer zal zijn volgend jaar op de middelbare school.
Elke 45min hadden de kinderen een andere leerkracht. 
Het begon vanochtend al om 8.30 bij mevrouw Ploeger met een verzorgingsles waarin de kinderen seksuele voorlichting kregen met bananen en condooms. De hilariteit was enorm.

Daarna ging de groep naar mevrouw van Driest die als een echte mademoiselle de kinderen een Franse les heeft gegeven.

Vervolgens gingen de kinderen naar mevrouw Kruijer die verkleed als Duitse dame de kinderen Duits heeft gegeven.

Toen ging de groep naar mevrouw Zijp. Zij heeft de kinderen tekenles gegeven. De kinderen hebben een mooie Keith Haring tekening gemaakt.

Aan het einde van de dag ging de klas nog lekker gymmen bij meneer Straatman. 

Het is een super leuke dag geweest.

De foto's kunt u vinden in het mapje media.

17/02/2016 - Vier stoere meiden doen mee aan Streetdancekampioenschappen

Vandaag hebben vier meiden van groep 8 van de locatie Groeneweg meegedaan aan de streetdancekampioenschappen in 't Zand. Ze hebben supergoed gedanst, maar helaas niet goed genoeg voor de finale. We zijn trots op deze vier meiden die helemaal zelf een dans gemaakt en geoefend hebben! Dan heb je al gewonnen! De meiden van groep 8 van het centrum zijn wel door naar de finale. Gefeliciteerd!

17/02/2016 - Groep 8 naar de finale van de streetdancekampioenschappen!

Vandaag hebben twee groepen kinderen van onze school meegedaan aan de streetdancekampioenschappen in 't Zand. Een groep meiden van groep 8 van het centrum deed het zo goed dat ze volgende week terug mogen komen. Ze zijn door naar de finale! Vindt u het leuk om ze volgende week aan te moedigen? Tussen 14 en 16 uur vindt de finale plaats in de Multitreffer in 't Zand.
Gefeliciteerd meiden! Supergoed gedaan.

24/01/2016 - De piratendroomhut is klaar!!

Na de tribune/buitenlokaal/theater/kletsplek met water- speelkliedermodderplek...... is nu ook de piratendroomhut klaar!!

De mannen van Bleeslat hebben er hard aangewerkt. Bedankt!!
De kinderen spelen er heerlijk! Wat zijn we blij!!

Zie media voor meer foto's....

23/01/2016 - Kinderen halen met schoolzwemmen hun diploma!

Een half jaar lang hebben de kinderen van groep 3 en 4 op de locatie centrum iedere week gezwommen in Zwembad de Wiel. Woensdag 20 januari mochten een aantal kinderen afzwemmen voor hun diploma. Alle kinderen zijn geslaagd! 21 januari mochten alle kinderen vrij zwemmen! De kinderen van groep 3/4 centrum en groeneweg zijn komend half jaar aan de beurt!

19/01/2016 - door wethouder Ben Blonk

Afgelopen vrijdag heeft groep 8 een geweldige opening van de Wereldwinkel georganiseerd.

We zijn apetrots!

 

11/01/2016 - Groep 4 kookt bij restaurant Brekers!

Groep 4 had wel een hele speciale thema-afsluiting! De kinderen mochten een hele dag werken in een echt restaurant! Ze leerden er koken, serveren, afwassen en nog veel meer! Alle kinderen mochten een paar mensen uitnodigen om te komen eten. Opa en oma’s, papa’s en mama’s, broertjes en zusjes…. In de klas was de reserveringslijst al goed gevuld! Op 8 januari gingen de kinderen onder begeleiding van het personeel van Brekers en Ivan Louer in verschillende groepen het 3 gangen menu klaarmaken. Een overheerlijk menu! Deze speciale dag werd gevolgd door Schagen FM! De kinderen en juffen waren ontzettend zenuwachtig, maar hadden er ook onwijs veel zin in! We willen dan ook het personeel en Ivan bedanken voor het mogelijk maken van deze dag!

schagenfm
Schagen FM was er de hele dag bij en heeft een prachtig filmpje gemaakt van deze supergave topdag!

02/12/2015 - Opbrengst keuvelavond Groeneweg naar vluchtelingen.

Stichting Vluchteling

We hebben de opbrengst van de keuvelavond (€155) overgemaakt naar Stichting Vluchteling
Wereldwijd zijn bijna 60 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. 
Bij actute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. 

Onze bijdrage komt ten goede aan noodhulp aan vluchtenlingen en ontheemden. Onze gift zal ingezet worden daar waar dit het hardst nodig is.

25/11/2015 - DE SINT KOMT OP BEZOEK

 

Dit jaar komt Sinterklaas natuurlijk ook op bezoek bij de Julianaschool!

Op locatie centrum willen we om kwart over 8 gaan starten met het zingen op het plein. Wanneer we met zijn allen mooi zingen, wil Sint vast langskomen. De kinderen staan bij hun groep en juf op een bepaalde plek op het plein.

De ouders zijn welkom om te komen kijken, maar graag wel zo, dat de kinderen het goed kunnen zien! Ook de afgezette route, graag vrij houden voor onze lieve Sint en zijn Pieten!

Wanneer Sint op het plein is aangekomen en door meester Roel is verwelkomd,  gaan we per groep rustig naar binnen. Dan is er voor de broertjes en zusjes die nog niet bij ons op school zitten de gelegenheid Sint een handje te geven in de hal. Natuurlijk mag er dan een foto gemaakt worden!

Daarna breng Sint de groepen 1 tot 5 een bezoekje.

Om kwart over 12 gaan de kinderen van de groeneweg zingen op het plein. Ook hier mogen de ouders komen kijken ! 

Rondom 2 uur is er gelegenheid voor de jongere broertjes en zusjes om Sint nog even te ontmoeten. En daarna nemen we allemaal groots afscheid, zingend op het plein, dag sinterklaasje, dag, dag , dag, dag, zwarte piet....Tot volgend jaar...

17/11/2015 - Keuvelavond Groeneweg groot succes!

De keuvelavond op de locatie Groeneweg was een groot succes. Alle zelf gemaakte lampionnen hingen of  stonden prachtig tentoongesteld in de gang. In de grote zaal konden alle belangstellenden iets te eten en te drinken kopen. Alle groepen hadden iets lekkers (iets gezonds) gemaakt. En dat het lekker was, dat bleek, want alles was op aan het eind van de avond. De Boekenhoek hield een boekenmarkt. Ook hier was veel interesse voor. De opbrengst van de verkoop van het eten en drinken en van de verkoop van boeken gaat naar de vluchtelingen. De opbrengst was in totaal €155,00! Een mooi bedrag. Op dit moment zijn kinderen uit groep 7/8 aan het uitzoeken waar het geld het beste naar toe kan. Zodra bekend is aan welke organisatie het geld gedoneerd gaat worden, laten we het u weten.

30/10/2015 - Leuk samen spelen en samen werken.

Een geslaagde ochtend.
Ongeveer 15 kinderen uit de Spartahal kwamen bij ons op visite. De groepen 5, 6, 7 en 8 hebben volop met de kinderen gespeeld, gewerkt en gelachen. Mooi om te zien dat taal hierbij niet nodig is.

27/08/2015 - in de regen

Heerlijk buitenspelen in de regen.

Te gek!

18/08/2015 - We zijn weer begonnen

Het schooljaar is weer begonnen!

Enorme regenbuien zorgden ervoor dat de vekeerssituatie, vooral rond de locatie in het Centrum, chaotisch was. Dit werd ook veroorzaakt door het feit dat alle leerlingen van het Regius hun boeken moesten halen.

Een spannend jaar, omdat we starten met een continurooster en ook nog eens op alle dagen hetzelfde. We zullen er even aan moeten wennen, maar we zijn er van overtuigd dat het ons goed gaat bevallen.

Een spannend jaar, omdat we nog steeds niet weten hoe het precies zal gaan met de nieuwbouw in de Groeneweg. We gaan er van uit, dat de toezegging van de gemeente, dat we zeker nog dit schooljaar in ons gebouw blijven, overeind blijft.

Natuurlijk zal ik, zeker de ouders van de locatie Groeneweg, direct inlichten als we meer weten!

We begroeten dit schooljaar ook weer nieuwe leerkrachten. Juf Rianne gaat aan de slag met groep 3 op het centrum. Juf Nathalie geeft les in groep 6 en juf Monique (Bruin) is tot de Herfstvakantie werkzaam in groep 1/2 Groeneweg. Wij zijn blij deze enthousiaste mensen in ons team op te nemen. 

Het wordt vast weer een enorm gezellig en leerzaam jaar!

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.

meester Roel

17/08/2015 - Informatie-avond

Alle groepen hebben aan het begin van het jaar een informatie-avond. De leerkrachten vertellen over het ontwikkelingsgericht onderwijs en over de afspraken van dit jaar. Uit ervaring weten we dat de ouders deze avonden druk bezoeken en ook waarderen.

De data staan in de agenda!!