Groep 8 Thomas

Al het nieuws op een rijtje uit deze groep.

Welkom op de blog van groep 8!

Meester Thomas

04/12/2018 - Opening Wereldwinkel 3&8

Beste ouders van de Julianaschool.

Groep 8 opent dit jaar weer de Wereldwinkel en wij willen graag dat u er bij bent!

Wethouder Joke Kruit zal dit jaar onze winkel officieel openen. De officiële opening van de winkel zal op maandag 17 december om 19.00 plaatsvinden in de hal van de Julianaschool. De avond zelf zal van 19.00 tot 21.10 zijn. U kunt genieten van allerlei hapjes en drankjes, waarvan wij sommige producten ook echt in de winkel verkopen.

Opa’s, oma’s, ooms, tantes, vaders, moeders, broertjes, zusjes, buurmannen, buurvrouwen en belangstellenden zijn allemaal van harte welkom op onze opening.

De winkel zal open zijn en er staat een kraam waar wij een leegverkoop houden van onze voorraad.

16/10/2018 - Het nieuwe thema

De Kop is eraf!

WERKWEEK:Na een roerige start is het thema bijna klaar. De kinderen leggen de laatste hand aan hun verslagen en muurkranten om deze woensdagavond tijdens de thema-afsluiting aan jullie te kunnen laten zien. Groep 8 heeft ontzettend veel meegemaakt tijdens zo'n hele week op Texel en willen dit graag met jullie delen. De foto's van de werkweek zullen worden geprojecteerd op het bord en de verslagen en muurkranten kunnen jullie bekijken in de klas. Wij zullen ons stinkende best doen om te kunnen laten zien wat wij allemaal hebben meegemaakt en geleerd!

NIEUW THEMA:Het eerste thema is bijna afgerond en er staat zoals altijd weer een nieuw thema te beginnen. Het volgende thema zal De Wereldwinkel zijn. Een thema waarin de kinderen nog meer leren samenwerken, plannen en organiseren en uiteraard het runnen van een echte winkel! In de eerste weken zullen de kinderen kennismaken met de winkel en zullen zij sollicitatiebrieven schrijven om in aanmerking te komen voor een bepaalde functie in de winkel. Na verloop van tijd zal er een feestelijke opening plaatsvinden om te vieren dat de winkel ook dit jaar weer open zal gaan.

Voor de ouders:De winkel kan natuurlijk alleen bestaan als iedereen iets koopt in de Wereldwinkel. Het zou fijn zou als u zo nu en dan even iets koopt bij ons in de winkel.

WEEKTAAK:Naast het thema zullen wij gaan starten met de weektaken. De weektaak zal vaak bestaan uit opdrachten van Spelling, Taal, Rekenen, Lezen, topo, enz. De planning van topo zal er als volgt uit gaan zien: De eerste week zullen de kinderen de opdrachten maken in het schrift, de tweede week hebben de kinderen tijd om zowel de tekst als de plaatsen te leren. In de derde week zal de toets worden afgenomen en beginnen de kinderen weer met het maken van de opdrachten. Zorg ervoor dat uw kind regelmatig leert en dat u hen helpt met het plannen van het leren.

Voorbeeld:

Week 1: maken topo

Week 2: leren topo

Week 3: toets maken nieuw hoofdstuk

Week 4: leren topo

Week 5: toets maken nieuw hoofdstuk

Tevens wil ik gaan starten met het gebruik van een agenda (2018/2019). Het zou fijn zijn als ALLE kinderen op dinsdag (maandag studiedag) na de herfstvakantie allemaal een agenda bij zich hebben.

KEUVELEN: voor de lampionnen van de kinderen wil ik graag gebruik maken van schoenendozen. Het zou fijn zijn als alle kinderen de eerste dag na de herfstvakantie een schoenendoos mee naar school nemen, zodat wij direct kunnen gaan starten.