Groep 7 Neomi/Melissa

Al het nieuws op een rijtje uit deze groep.

Hoi allemaal,
Welkom op onze blog! Hier kun je regelmatig iets lezen over wat we in de klas meemaken en doen, geschreven door zowel de juffen als de kinderen.
Nemen jullie regelmatig een kijkje?!

Groetjes,
Juf Neomi en juf Melissa

17/12/2018 - Schaatsen met de klas

14 december gingen we met de klas schaatsen!!

op de schaatsbaan van Schagen on Ice. 

Het was super tof omdat iedereen gezellig was. We waren ook met groep 7/8 van juf Marjolein en meester Gijs en met groep 6 van juf Lonneke en dat maakte het ook super gezellig.

Groetjes Morris en Nura

 

 

26/11/2018 - Muziek workshop

Op dinsdag 20 november hebben we een muziekworkshop gehad van 2 dames van muziekschool DaCapo. De één speelde dwarsfluit en de ander harp.
Zij hebben ons vanalles verteld over deze instrumenten, stukjes laten horen en we mochten zelfs ook zelf proberen om iets te spelen. Super leuk was het!
We hebben allemaal een folder mee gekregen voor het geval het ons leuk lijkt om ook muziekles te gaan volgen, we zijn in ieder geval enthousiast geworden en wie weet gaat er wel iemand proberen om een instrument te bespelen.

07/11/2018 - Bijscholing van de juffen

Dit jaar hebben de juffen extra scholing op het gebied van schrijven. Ook vorige week maandag ging onze studiedag daar over. 
In de klas zijn we nu allerlei schrijfactiviteiten waar we het daar over hebben gehad in de praktijk aan het brengen, om van de kinderen enthousiaste, gemotiveerde en goede schrijvers te maken. We gaan allerlei verschillende tekst genres uitproberen en kijken aan welke eigenschappen die genres moeten voldoen. Het is ons nu in ieder geval al gelukt om de kinderen in te laten zien waarom bepaalde teksten écht noodzakelijk zijn om te schrijven, waardoor ze ook echt gemotiveerd zijn om aan deze teksten te beginnen. Wij hebben er zin in om met elkaar heel veel te gaan leren en ontdekken!

07/11/2018 - Groep 7 platzak of steenrijk

We zijn volop begonnen met ons nieuwe thema over geld. Door met elkaar te brainstormen kwamen de kinderen al snel met allerlei ideeën over geld en vooral ook heel veel vragen! Gaaf, de vragenwand hangt al vol!

Als eindproduct gaan we dit thema een gezelschapsspel maken (met het oog op de feestdagen) over geld. Daarom moeten we straks natuurlijk eerst onderzoek doen om heel veel informatie te winnen die we kunnen gebruiken bij ons spel.

Als lampionnen hebben we spaarvarkens gemaakt, maar dan iedereen op zijn eigen manier gepimpt, ze zijn echt super leuk geworden! Komt u ze ook bewonderen op onze lampionnenavond op 8 november van 17.30-19.00 uur?!

17/10/2018 - Thema afsluiting 'Expeditie Eiland'

Op donderdag 17 oktober was onze thema afsluiting van het thema Expeditie eiland.
Wat hebben de kinderen er iets prachtigs van gemaakt, alle eilanden waren uitgestald met de informatie over het overleven op een onbewoond eiland op hun eigen manier er bij gepresenteerd.

Iedereen trots op het resultaat en dat mogen ze ook zeker zijn!

Bekijk hier de foto's van de afsluiting.

04/10/2018 - Op zoek naar voedsel

Ja, daar zitten we dan: hopeloos vast op een onbewoond eiland....

De honger begint nu echt wel te komen! Kunnen we eigenlijk al die vruchten van het eiland eten zonder dat we vergiftigd raken? Nee, vast niet... Maar hoe weten we nou wat we wel en niet kunnen eten? 

Na het lezen van een fragment van het verhaal van Robinson Crusoë, waarin we horen hoe Robinson op zoek gaat naar eten en gelukkig veel bananen en kokosnoten vindt, gaan we als klas een onderzoek opstarten over voedsel in en uit de natuur. Wat weten we eigenlijk al? Nou! Best veel. Gelukkig kunnen we vanuit deze kennis vele onderzoeksvragen formuleren over voedsel. Wauw, wat zijn we betrokken, tenslotte hebben we natuurlijk echt wel honger gekregen!

Als uitdaging krijgen we een kokosnoot en moeten we bedenken hoe we die open krijgen. Sommige gaan voorzichtig te werk, anderen laten de kokosnoot kletteren op de grond tot gevolg dat de noot open is, maar wel in 1000 stukjes. Of dat nou de goede manier is... We hebben het water geproefd en het vruchtvlees gegeten. Nou, de meningen zijn verdeeld.... van lekker tot echt wel heel vies!

 

24/09/2018 - Water zuiveren

Binnen ons thema onderzoeken we hoe je kunt overleven op een onbewoond eiland. Water is daar een belangrijk onderdeel van, omdat je moet blijven drinken om te kunnen overleven.
Al snel waren kinderen het er over eens dat je geen zout water kunt drinken, maar wel zoet water.  Alleen hoe kunnen we het water zuiveren om te zorgen dat het veilig is om te drinken?

We hebben met flessen, steentjes, zand, gras, blaadjes en watten een water zuiveringsinstallatie gemaakt om het vuil uit het water te halen. Hierdoor ontstonden mooie discussies, sommige kinderen dachten bijvoorbeeld juist wel zand nodig te hebben, maar anderen waren van mening dat dat niet helpt. We hebben uitgeprobeerd, vergeleken en geevalueerd. Wel bedachten we dat het water er nu wel schoon uit ziet, maar er nog wel bacteriën in kunnen zitten die we niet kunnen zien. We willen nog gaan onderzoeken of het voldoende is om het water nu te koken en af te laten koelen om het te kunnen drinken.

20/09/2018 - Schoolreisverslag

De eerste dag o we gaan klimmen ik dacht leuk maar toen ik het deed was het anders dan verwacht.  Je moest eerst een strakke gordel om en dan moest je eerst oefenen. Na het oefenen mocht je echt beginnen. Dat was wat moeilijker eerst met de trap naar boven en daarna mocht je echt beginnen. Alleen ik koos er eentje die super moeilijk was en toen kwam ik niet meer verder. Na 7 minuten later was ik er. En toen viel ik bijna maar dat maakt niet uit want ik zat vast aan het touw. Later gingen we naar de camping toen we daar waren gingen we groepjes maken voor in de tent. Ik zat bij Jolien, Annick en Gina. Toen begonen we met Expeditie Robinson. Eerst maakten we teams. Ik zat in team geel.Toen moesten we een vlag maken met een leuke orginele naam. Wij hadden de marsmellows. Team roze heette de grote roze flamingo's en team zwart heette de black panters. Later gingen we de vlag verstoppen iemand van team geel wilde de vlag aan de anderen kant van de sloot doen dus hij trok zijn zwemkleding aan toen hij bijna wilde springen rende er iemand naar hem toe en botste tegen iemand aan en viel in het water hij ging er snel uit en toen sprongen ze samen in het water en de vlag was wel nat maar niet gepakt maar later moest de vlag wel terug en werd de vlag gedroogd.Later gingen we pannenkoeken eten toen na het eten gingen we water en vuur doen.Na water en vuur kregen we nog een ijsje en toen het donker was gingen we het avond spel doen we gingen ergens in het donker heen en toen gingen we het douane spel doen. Wij de kinderen moesten de cd's mee smokkelen. Toen we terug waren bij de camping gingen we nog wat drinken en kregen we nog wat lekkers  en toen gingen we naar de tenten, natuurlijk mochten we nog ff kletsen. maar toen vielen we in slaap.

's Ochtends werden we wakker door de jongens maar dat vond ik niet erg toen gingen we ons lunchpakket maken voor op het strand en gingen we eten na het eten gingen de meiden douchen of tanden poetsen toen we klaar waren gingen we later naar het strand daar moesten we opdrachten doen zoals stapelen, vuur maken en nog veel meer. Toen waren we klaar en gingen we wat eten en naar het Marinemuseum. Er waren veel spelletjes die je kon doen en informatie. Gina was jarig dus die had ook getrakteert. Dat was natuurlijk nog leuker omdat er iemand jarig was toen we rustig naar huis reden en we er waren toeterden we hard en stapten we uit en ja toen was het einde er al weer.

 

Schoolreisverslag van Carolien

 

06/09/2018 - Het reisdagboek van Julet

Ik ga vandaag naar het eiland filfla! Ik vind het heel leuk maar ook spannend.Filfla is een eiland van malta.Ik ga mijn vader en mijn moeder en mijn broer heel erg missen.Ik heb er heel veel zin in!! 

Ik ben gister heel laat in de avond geland.Vandaag ben ik om zes uur op een boot gestapt.Mijn avontuur kan beginnen.Op naar het eiland filfla! We zijn al 4 uur aan het varen.Ineens hoor ik een kneiter harde knal.Wat is er gebeurd vraag ik aan de kapitein.We zijn tegen een rots aan geknald.Er zit een groot gat in.Ik voel water bij mijn voeten.Ik schrik en begin te trillen van angst.Ineens vind ik het allemaal niet meer zo leuk.Wat gaat er nu gebeuren? De boot gaat zinken dat is een ding dat zeker is.Ik kan best zwemmen dus besluit ik naar het eiland te zwemmen.Ik zwem voor mijn leven maar ik word moe.De golven helpen wel een beetje mee maar dat is niet genoeg.Ineens word ik wakker ik open mijn ogen en vraag me af waar ik ben.Ben ik op filfla? Het lijkt er wel op.Maar waar is de kapitein? En waar zijn de andere toeristen? En wat is dat rare geluid dat ik steeds hoor...

Ik zie geen bomen.Alleen wat struiken en planten.Ineens weet ik weer wat er gebeurd is gister.De boot is gezonken en ik denk dat de kapitein en de andere toeristen verdronken zijn.Ik heb heel veel trek.Ik kijk om me heen ik zie wat bessen struiken.Ik vraag me af of ik die bessen kan eten.Ik heb verder niks namelijk.Ik probeer het maar gewoon.......

Een begin van het reisdagboek van Julet