Groep 3 Sabine/Rojanne

Al het nieuws op een rijtje uit deze groep.

Groetjes,
Juf Rojanne en juf Sabine

15/01/2019 - Barbies

Wij zijn op zoek naar Barbie spullen. De spullen die nu in onze klas staan moeten helaas weer terug naar hun echte eigenaar. Er wordt nog wel erg veel mee gespeeld. Daarom willen wij graag Barbie spullen die echt van onze klas zijn. Heeft u dus oudere kinderen of kent u mensen die niets meer met hun Barbie spullen doen? Dan zou u onze klas er erg blij mee maken! Alvast bedankt!

11/01/2019 - Bezoek wasstraat

Vannochtend zijn we naar de Esso gelopen en hebben daar de wasstraat uitgebreid bekeken! We hebben daar uitleg gekregen. Hoe gaat de auto door de wasstraat, hoe wordt je auto hier goed schoon?! De auto stofzuigen, banden oppompen, mattenkloppen, de boedelbak lenen, zelf de auto schoonspuiten. Ook mochten we allemaal even spuiten. We hebben nu een goed beeld hoe je hier je auto goed schoon kunt maken. Zo kunnen we de komende weken goed een eigen wasstraat knutselen! 
 

17/12/2018 - Kerstworkshop

Donderdag 13 december hebben alle kinderen deelgenomen aan een eigengekozen workshop. Zo konden de kinderen met tweedehands spullen kerstknutsels maken bij juf Lotte. Of in de groep van juf Annika of juf Bianca muziek maken. In de groep van juf Shoshanna werd er getimmerd. Bij juf Sabine kons je een kijkje in de kerk nemen. Bij juf Jo-Nele werden er mooie kerstknutsels gemaakt. Iedereen is erg trots op zijn werk!

04/12/2018 - Verlanglijstje

Tja, wat moeten we nou toch allemaal vragen van Sinterklaas? Nadat we er lang over hebben nagedacht, hebben we allemaal een verlanglijstje geschreven. Ze zijn te bewonderen in onze klas. Het is erg leuk om te zien wat er allemaal gevraagd wordt. Zo staat bleebleet er vaak op. En ook skeetbort is een graag gewild cadeau! Heerlijk al dat schrijfwerk!

04/12/2018 - Veroeka

We hebben nu in onze themahoek een kledingwinkel gemaakt. Na ons onderzoek en bezoek bij Terstal hebben we goed nagedacht. Wat willen we allemaal in onze winkel. In de winkel hangt een overzicht van alle prijzen. Verder hebben we nog een coole naam bedacht voor onze winkel: Veroeka! Er waren wel meer mooie namen bedacht, hele originele namen. We hebben gestemd en Veroeka is het uiteindelijk geworden.

14/11/2018 - Winkelbezoek Terstal

Woensdag 14 november zijn we met de klas naar Terstal geweest. We hadden van tevoren vragen bedacht. De vragen hadden we opgeschreven en meegenomen. We kregen een rondleiding en hebben onze vragen gesteld. We mochten alles vragen en overal kijken. We hebben erg veel geleerd! We zijn echte bofkonten, want we kregen ook nog limonade en een spekje!

In onze mediamap vindt u de foto's.

12/11/2018 - Lampionnenavond

We kijken terug op een zeer goed geslaagde avond. Niet alleen hebben we onze mooie lampionnen kunnen laten zien, we hebben ook nog een een echte kledingwinkel in de klas gehad. We hebben met onze klas maar liefst €62,60 opgehaald voor Sulawesi. We zijn ontzettend trots!

30/10/2018 - Tweedehands kleding

Met de lampionnenavond op 8 november, verkopen wij tweedehands kleding. De opbrengst gaat naar Sulawesi. Heeft u tweedehands kleding die wij kunnen verkopen, dan kunt u dit geven aan één van de juffen. Alvast hartstikke bedankt!

30/10/2018 - Onerzoek naar onze jassen

Als we zo na de herfsvakantie weer op school komen, merken we dat het een stuk kouder is geworden! Veel kinderen hebben al een dikkere jas gekregen. We lezen ook een boek over Vos en haas die naar buiten gaan en dikke kleren en een dikke jas aantrekken, omdat het buiten koud is. We halen alle jassen de klas in en zoeken in tweetallen een jas uit die we willen onderzoeken. We voelen en kijken heel goed. Wat een verschillende soorten jassen hebben we in de klas. We vertellen in de grote kring wat we allemaal hebben ontdekt. Geheime zakken, mutsen die eraf kunnen, omkeerbare jassen en een echte mummy-jas! Sommige jassen voelen zacht en wollig en andere zijn glad. Super interessant! Sommige kinderen ontdekken ook over hun eigen jas nieuwe eigenschappen. Ons onderzoek hangt achter de deur, boven de constructie spullen.

16/10/2018 - Thema afsluiting

Er is deze week al hard gewerkt aan de thema afsluiting. De kinderen hebben zelf bedacht wat ze graag willen laten zien in de klas. Dit hebben de kinderen bedacht:

 

- Een dierentuin in de bouwhoek.
- Een jungle bij de kleine bouwtafel.
- Dieren van kapla.
- Het werk van de kinderen.
- De verteltafel, waar kinderen om de beurt in tweetallen een voorstelling geven.
- Een informatie hoek, met ons eigen gemaakte dierenweetjes-boek.
- Een voorbeeld uit ons leescircuit.
- Een spelletje voor alle bezoekers.
- De zandtafel.
- Dieren gemaakt van constructie materiaal.

 

We hopen u allemaal woensdagavond te zien!

16/10/2018 - Tas mee

Willen jullie allemaal de laatste vrijdag voor de herfstvakantie een tas meegeven. Dan kan het gemaakte werk daarin.

01/10/2018 - Kennismakingsgesprekken

U kunt zich weer inschrijven voor de kennismakingsgesprekken. De lijsten hangen op onze deur.

01/10/2018 - Borden na schoolreis

De pannenkoeken waren heerlijk op schoolreis! Alle papa's en mama's hartstikke bedankt voor het bakken! De borden hebben we natuurlijk weer mee terug genomen en liggen in de klas. Neemt u uw eigen bord weer mee?

18/09/2018 - Thema: Dit is mijn dier

We zijn echt super leuk gestart met het thema: Dit is mijn dier. Tijdens onze startactiviteiten zijn we op zoek naar allerlei soorten dieren. Dieren in het water, op de grond en in de lucht. Hoe zien dieren er precies uit en wat zijn de verschillen en overeenkomsten. We zijn op zoek gegaan naar dieren in de buurt: Naar de kinderboerderij! Wat was dat ontzettend leuk. We hebben echt de dieren mogen voeren, kippen/ konijnen/ cavia's/ varkens en uiteindelijk ook nog tussen de schapen en de geit gelopen. Tijdens ons schoolreisje gaan we op zoek naar dieren in de dierentuin. Vervolgens zullen de kinderen een dier gaan kiezen waarover ze gaan knutselen/ tekenen en presenteren! De kinderen zijn super enthousiast en doen het erg goed in groep 3! 

Woensdag hebben we de informatie avond en volgende week woensdag gaan we al kamperen! We hebben er zin in, u krijgt nog een brief hierover.