Groep Oranje

Alles wat je weten wilt over de Oranje groep!

Op deze Blog in ieder geval eens per twee weken een update over het reilen en zeilen in de Oranje groep! 

Belangrijke data, leuke teksten over activiteiten in de groep, verslagen van er-op-uitjes en nog veeeeel meer!

Ook komt er iedere twee weken een nieuwsbrief uit waarin u nieuws over de school kunt vinden.

Daarnaast kunt u onder het kopje Media op zoek naar leuke Foto's van de groep van uw kind!

Wij hopen op een heel gezellig schooljaar en een fijne samenwerking met jullie!

Groetjes,
Juf Helma en juf Lotte.

15/01/2019 - HAPPY NEW YEAR

Lieve ouders en verzorgers van de kinderen in de Oranje groep, de beste wensen voor het nieuwe jaar en dat we maar een goed jaar samen morgen hebben, met veel leuke activiteiten en vooral in goede gezondheid.

We zijn al even begonnen met het nieuwe thema en gaan lekker Timmeren, het boek van Kasper de timmerman is hiervoor de leidraad, er is een grote timmerhoek gemaakt in de gang en er zijn plannen gemaakt door de kinderen.

Volgende week gaan we naar het regius College om daar net als Kasper een mooie gereedschapkist te maken.

Verder is juf Nike twee keer per week een werktijd in onze groep, zo is er wat extra tijd voor de kinderen nu de groep wat groter wordt, fijn en gezellig!

Op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de kinderen fruit van school, op maandag en dinsdag geeft u dus zelf iets mee voor de eerste pauze, het is niet verplicht maar het zou fijn zijn als dit ook iets gezonds is!

op Woensdag 13 Februari kriijgt uw kind zijn of haar eerste rapport mee, voor die tijd hoop ik alle ouders weer even gesproken te hebben, op de deur bij de klas hangt hiervoor een intekenlijst!

We zijn samen met de kinderen aanhet kijken naar de inrichting van de huishoek, we maken een lijst van spullen die we nog nodig hebben, mocht u iets hebben thuis is dit altijd welkom, de lijst komt ook in de gang te hangen.

Ook blijven we kosteloos materiaal verzamelen, alles dat je normaal weg zou gooien, schoon en heel is, kunnen we gebruiken!

Dit was het weer even voor nu, een fijne week voor allen!

 

17/12/2018 - het einde van het jaar nadert....

Er is al een tijdje geen nieuw bericht verschenen op ons Blog. Sorry hier voor, er is wat onenigheid ontstaan tussen mij en de laptop, hij wil niet wat ik wil en op de ene computer lukt het wel tekst erop te zetten maar geen foto's en je raadt het al, de andere computer wil net andersom, kortom gedoe! In de vakantie ga ik op mijn gemak alle foto's van de afgelopen tijd in de Media zetten..... Voor nu nog even dit, donderdag hebben we Kerstdiner in de klas, hier aan vooraf gaan we zingen op het schoolplein, de kinderen moeten dus op donderdag om half 6 bij de tribune zijn. Als wij in de klas gaan eten mogen jullie gezellig op het plein blijven, neem geld mee want je kunt iets te eten en te drinken kopen!  De opbrengst is voor de Speelbank in Schagen.

De kinderen komen vrijdag gewone tijd naar school maar zijn wel eerder vrij, namelijk 12 uur!

Ik wens jullie allemaal alvast een het fijne tijd met jullie kinderen, maak er wat gezelligs van, geniet van elkaar en hopelijk zien we elkaar dan in het nieuwe jaar op 7 januari  in goede gezondheid weer terug!

Fijne Feestdagen!

11/10/2018 - Lampion van afval Plastic

We zijn allemaal goed op zoek naar Plastic materialen die we kunnen gebruiken voor het samen maken van een lampion, u heeft nog even de tijd, geen haast, gebruik je fantasie, en maak vooral veel plezier samen tijdens het maken van de lampion!

Voor wie nog onderdelen zoekt voor het lampion zeedier staan in de gang bij de jassen allerlei leuke materialen…….NEEM MEE!

Kom gerust vragen als je iets anders nodig hebt

  • Lijmpistool
  • Plakband
  • Lijm
  • Touw
  • Niettang
  • ……….

Als je iets in elkaar gezet hebt samen, geef het dan mee naar school.Dan kan ik kijken hoe ver alle kinderen zijn zodat we op de avond van de lampionnen allemaal een mooi zee dier hebben!

Voor degene met de meest fantasierijke Lampion is er een supermooie broodtrommel die ontworpen is door de Plastic Soup Foundation, ook ga ik foto's maken en een beschrijving van onze activiteit opsturen aan deze stichting om mee te doen aan een prijsvraag.

VOORDAT HET ZOVER IS IS ER NATUURLIJK EERST NOG VOLGENDE WEEK WOENSDAG 17 OKTOBER DE THEMA AFSLUITING. DEZE AVOND IS VAN 17.30 TOT 19.00, KOM LEKKER KIJKEN MET UW KIND IN ALLE GROEPEN!

De herfstvakantie is van 22 t/m 26 oktober.

 

30/09/2018 - schoolreis Bergen aan Zee

De schoolreis was heel gezellig! Dank aan alle moeders die heerlijke pannenkoeken voor ons gebakken hebben, en dank aan de moeders die mee waren. Het zee aquarium ar leuk en leerzaam, maar het leukste was toch en schatgraven op het strand, het springen in de zee met juf Helma en het Plastic zoeken met juf Lotte.

Op school hebben we nog een hengel gekregen van de juf, we gaan dus binnenkort een keer vissen met zijn allen, we zijn nog op zoek naar veel ouders die willen helpen!

 

Ook heb ik als juf een vraag aan jullie als ouders, willen jullie thuis de aankomende week al je plastic dat je normaal weg zou gooien (denk aan verpakkingen) bewaren in een tas en zou je dit samen met een klein plastic flesje mee willen geven aan je kind naar school, we gaan hiervan een vissen lampion maken, mocht je zelf een idee hebben is dit natuurlijk ook al prima, zet thuis de basis in elkaar en dan maken we hem op school af....alles is mogelijk, probeer gebruik te maken van materialen die kinderen herkennen en waarvan ze weten waar het voor gebruikt is (een rietje, een verpakking van chips, een lege tube tandpasta, een leeg bakje van een toetje) wel graag alles schoon meegeven!

 

In de klas gaan we verder met het kijken naar de dieren die in de zee leven maar ook gaan we de laatste weken voor de herfstvakantie aan de slag met de Plastic Soep!

 

We gaan er weer een fijne week van maken!

09/09/2018 - Welkom in de Oranje groep

Welkom in de Oranje groep, misschien voor het tweede jaar, misschien net nieuw....allemaal Welkom weer! Wij hebben er weer veel zin in, we gaan er weer een mooi jaar van maken.

Op 18 September is er een informatie avond in de Oranje groep, deze zal beginnen om half 8 en vooral gaan over de praktische afspraken in de groep maar ook over de manier van werken, waar u bij kunt helpen, waarom bepaalde activiteiten op een bepaalde manier gedaan worden en zo nog veel meer, probeer dus bij deze avond aanwezig te zijn! 

Binnenkort zullen we een plan maken voor de schoolreis, we gaan proberen dit in ieder geval in de laatste week van september te doen.

We zijn heel rustig aan begonnen met het Thema van deze eerste periode,

"PLASTIC SOEP WAT EEN TROEP"

We gaan werken over wat er allemaal leeft in de zee aan de hand van prentenboeken en informatieboeken, daarnaast gaan we aandacht besteden aan al het plastic dat tegenwoordig gebruikt wordt in ons leven en kijken of we dit ietsje minder kunnen maken, alle beetjes helpen!! Ook van u zullen we vragen om ons hierbij te helpen, hoe? dat hoort u nog van uw zoon of dochter!!

Voor nu genoeg, we zien elkaar in de klas!

Vriendelijk groet, juf Helma en juf Lotte