Groep 1-2 Geel

Al het nieuws op een rijtje uit deze groep.

Welkom op ons blog! Hier kunt u regelmatig iets lezen over wat we in de klas meemaken en doen. Er komen ook nieuwtjes of belangrijke mededelingen op te staan. Neemt u regelmatig een kijkje?

Groetjes,
Juf Jolinda en juf Annika

17/01/2019 - Timmeren

In de gang hebben we een echte timmertafel staan met allerlei spullen en materialen. De kinderen vinden het geweldig om met deze echte materialen aan de gang te gaan en zien dat het nog best wel moeilijk is om een spijker in een plankje te slaan. 

Er worden zelfs planken door het midden gezaagd, zodat we ons eigen huis kunnen bouwen. Wat mooi om te zien dat de kinderen elkaar zo goed helpen en dat ze ook echt hun rol heel serieus nemen. Mocht u thuis materialen hebben die wij kunnen gebruiken bij de timmer tafel? Alles is welkom!

10/01/2019 - Juf Niké

We hebben de mogelijkheid op school om een extra leerkracht in te zetten voor de werkdrukverlaging, heel fijn. Juf Niké komt twee dagen per anderhalfuur bij ons in de klas met groepjes werken. De komende weken gaat ze met alle kinderen bouwwerken bekijken en daarbij opzoek naar het voor-zij-achter aanzicht. Natuurlijk worden er ook eigen bouwwerken gebouwd, maar hoe wordt dit stevig? Wat heb je er voor nodig? Er ontstaat mooie resultaten, deze resultaten hangen boven de bouwhoek in de klas.

10/01/2019 - Een huis bouwen

De vakantie zit er alweer op en ook de eerste week vliegt voorbij. We zijn gestart met ons nieuwe thema 'een huis bouwen'. Met elkaar hebben we al het een en ander onderzocht en ontdekt over het bouwen van huizen, want wat werken er veel mensen in de bouw zeg. De komende weken gaan we onderzoeken wat iedereen eigenlijk doet bij het bouwen van een huis. Maar we gaan ook echt zelf aan de slag, met timmeren, metselen en verven. Heeft u materialen die we hiervoor kunnen gebruiken, alles is welkom.

Werkt u zelf in de bouw? of kent u iemand die dit doet en het leuk vindt om wat te vertellen hierover? Laat het ons even weten.

We zijn inmiddels ook druk bezig met het schrijven van de rapporten. Binnenkort kunt u zich inschrijven voor de oudergesprekken.

 

14/12/2018 - Schaatsen op de markt

Vanochtend waren we als allereerste groep aan de beurt om te gaan schaatsen op de ijsbaan op de markt. Wat een feestje om dit met elkaar te mogen doen, veel blije en vrolijke gezichtjes. Een goed begin van de dag met elkaar.

Waar sommige kinderen het nog wat spannend vonden, vlogen andere kinderen met de zeehondjes over het ijs. Via de mail heb ik de foto's van het schaatsen met jullie gedeeld. Alle ouders nogmaal hartelijk dank voor het begeleiden.

06/12/2018 - Schaatsen 14 december

Vrijdag 14 december mogen we schaatsen op de schaatsbaan op de markt. We schaatsen van 8.30 tot 9.15, u mag u kind deze dag direct naar de schaatsbaan brengen, zodat we lekker de tijd hebben om ook echt te kunnen schaatsen. 

Wilt u ervoor zorgen dat u kind handschoenen mee heeft? Het is verplicht om deze tijdens het schaatsen te dragen. Als er kinderen zijn met eigen schaatsen dan mogen ze deze meenemen.

 

06/12/2018 - Sinterklaas 5 december

Vol spanning stonden we op het schoolplein te wachten op SInterklaas, maar wat duurde het lang.. Sinterklaas had met zijn nieuwe piet een auto ongeluk gehad en moest met de sleepauto komen. Gelukkig had Sinterklaas niks gebroken en kon hij gewoon een bezoekje brengen aan onze school.

Het bezoek van Sinterklaas in de klas was toch wel een beetje spannend, maar natuurlijk ook heel leuk. We hebben verschillende trucs laten zien en zelfs even met de pieten gezongen. Van de pieten kregen we een grote zak vol met cadeautjes en natuurlijk zat er voor ieder kind wat leuks in. 
Alle kinderen waren na afloop erg blij met hun cadeau en het was dan ook een erg gezellige dag.

Vandaag hebben we de Sinterklaas spulletjes alweer opgeruimd en gaan we richting de kerst. 

03/12/2018 - Brief van Sinterklaas

Vorige week hebben we in de klas een brief van Sinterklaas ontvangen. In de brief vroeg hij ons om een nieuw portret te maken voor in zijn werkkamer, want zijn Pieten kunnen dit echt niet!!

Het viel niet mee om Sinterklaas na te tekenen, maar uiteindelijk is het toch gelukt, natuurlijk wel in de stijl van Piet Mondriaan. Woensdag 5 december overhandingen we het schilderij aan Sinterklaas en natuurlijk hopen we dat hij hem mooi vindt!!

01/11/2018 - Wassily Kandinsky

We zijn gestart met het ontdekken van de kunstwerken van Kandinsky. In zijn kunstwerken maakt hij veel gebruik van kleur, omdat iets zegt over hoe je je voelt. De eerste kinderen zijn vandaag van start gegaan met het maken van een schilderij, aan de hand van de kleuren van Kandinsky. In het schilderij begin je met een klein rondje en daarom heen maak je elke keer een rondje, zo zit je blad uiteindelijk vol met verschillende kleuren rondjes. Een heel vrolijk gezicht.

Voor sommige was het een grote uitdaging, maar andere hadden direct de smaak te pakken. De resultaten hangen op het prikbord in de klas.

01/11/2018 - Oefening baart Kunst!

Na een heerlijke week herfstvakantie zijn we weer gestart met een nieuw thema. 'Oefening baart Kunst!' een thema waarbij we de kunststromingen gaan ontdekken, kliederen en klodderen, maar vooral ook nieuwe technieken uitproberen! Dit klinkt allemaal erg ingewikkeld, maar het valt reuze mee en de kinderen vinden het nu al fantastisch. We hebben in de gang een atelier staan waar de kinderen uiteindelijk hun eigen schilderijen kunnen gaan maken.

De eerste weken van ons thema gaan we de kant van Wassily Kadinski op, we bekijken schilderijen van hem, lezen prentenboeken met zijn verhaal en gaan aan de slag met zijn manier van werken.

De eerste kunstwerken die gemaakt zijn door de kinderen hangen inmiddels in de klas en het is nu al geslaagd.

31/10/2018 - Schoolfruit vanaf 14 november

Het schoolfruit start weer. Vanaf woensdag 14 november krijgen de kinderen elke woensdag, donderdag en vrijdag fruit op school en hoeven ze geen fruit meer mee te nemen vanuit huis. Natuurlijk is het wel handig als u even goed drinken meegeeft aan u kind voor 10 uur. 

15/10/2018 - Thema afsluiting woensdag 17 oktober

Na afloop van elk thema vindt er op school de gezamenlijke thema afsluiting plaats. Dit keer is het de bedoeling dat ouders samen met hun kind(eren) komen kijken naar wat er allemaal gemaakt, onderzocht en ontdekt is. Van 17.30-19.00 uur kunt in de school rondlopen en bekijken wat alle groepen hebben gemaakt. U mag als ouder in elke klas een kijkje nemen, zodat u kunt zien wat er allemal in de school leeft.

In onze klas is er een echte onderwater wereld te zien. U komt verschillende dieren uit deze wereld tegen en kunt lezen wat we over deze dieren ontdekt hebben. U komt toch ook een kijkje nemen?!

 

03/10/2018 - Schoolreisje strand en fort kijkduin

De schoolreis van groep 1/2 geel, geschreven door de kinderen.

Op dinsdag 25 september zijn we met elkaar op schoolreisje geweest. Op school kregen we allemaal een naamkaartje op, zodat we wisten bij wie we in het groepje zaten.Toen konden we vertrekken en gingen we in de auto's bij de vaders en moeders. Niet alle moeders/vaders konden mee, omdat dit te druk was. Deze kunnen misschien de volgende keer mee?

We reden met de auto naar het strand toe. We liepen het strand op en gingen allemaal spelletjes doen. We gingen vliegeren, schelpen zoeken, zandkastelen maken, tikkertje met de zee, met het visnet in de zee vissen vangen, kijken naar het verschil ontdekken tussen nat en droog zand, zandschilderingen maken en namen schrijven in het strand.

Op het strand kregen we ook limo en een koekje. Bij de Helderse Vallei kregen we allemaal een patatje en gingen we spelen in de speeltuin. Na het eten gingen we met zijn allen naar Fort Kijkduin. We zagen daar haaien, roggen, krabben, kreeften, platvis, paling en Chris de potvis, maar daar zagen we alleen de botten van, omdat hij al opgegeten is. Hierna gingen we weer terug naar school.

Het was een knetter geweldig leuk schoolreisje!!

27/09/2018 - Appelmoes

We zijn inmiddels weer in de het herfst seizoen beland. In deze tijd vallen de appels van de bomen en worden er vaak heerlijke dingen meegemaakt. Vandaag hebben we in de klas met elkaar appelmoes gemaakt. Samen appels snijden, water toevoegen en natuurlijk proeven! Het was een feestje voor veel kinderen om hun eigen gerecht zelf te proeven. De meeste kinderen vonden het ook erg lekker!

19/09/2018 - Als een vis in het .....

Als een vis in het.....

Dit Thema sluit aan bij het boek: De mooiste vis van de zee. In dit boek staat vriendschap en het leren omgaan met elkaar centraal. Wij willen hier deze weken aandacht aan schenken. Ook willen we op onderzoek gaan over het leven van de vissen. We hebben al flink zitten snuffelen in verschillende boeken en hebben al een hoop ontdekt. Samen hebben we besloten dat we een aquarium in de klas willen met echte visjes, zodat we zelf voor de dieren kunnen zorgen. Dit wordt een verantwoordelijke taak voor de kinderen. Gisteren hebben we de bak ingericht en vandaag komen de vissen erin. Geweldig spannend! Het schoolreisje staat gepland op dinsdag 25 september en sluit helemaal aan bij ons thema. We gaan naar het strand en daarna naar Fort Kijkduin in Den Helder. Hier kunnen we door een lange tunnel wandelen en lijkt het alsof we onder water zijn. We hopen die dag op mooi weer. Morgen krijgen alle kinderen een brief mee met praktische informatie.

07/09/2018 - Informatieavond dinsdag 18 september

Elk jaar aan het begin van het schooljaar wordt er in de klas een informatieavond georganiseerd. Op deze avond wordt er verteld wat er allemaal gebeurd in de klas en hoe we bijvoorbeeld een verjaardag vieren.

De ouderavond van de gele groep is samen met de andere kleutergroepen. Er wordt gezamenlijk gestart waarbij we vervolgens verder gaan in onze eigen klas. We starten om 19.30 uur.

Hopelijk zien we u allemaal op dinsdagavond 18 september. 

07/09/2018 - Als een vis in het...

Na een heerlijke zomerse zomervakantie zit de eerste week op school er alweer op. Het is toch ook wel weer fijn om lekker met zijn allen in de klas te zitten en met elkaar te spelen. We moesten allemaal wel weer eventjes wennen, want hoe werkt het ook alweer allemaal?

Gelukkig gaat het steeds beter en vinden we allemaal ons plekje in de klas weer.

Het thema wat we op dit moment draaien gaat rondom het boek 'De mooiste vis van de zee'. We gaan ontdekken en onderzoeken wat er allemaal in de zee leeft. Natuurlijk zijn er altijd materialen rondom dit thema welkom.